Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Rusia si China vor sa cloneze FMI. Proiectul comun poarta numele Noua Banca de Dezvoltare

in Extern

Statele din cadrul asociatiei BRICS – Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud – au convenit sa creeze un depozit de rezerve valutare in valoare totala de 100 de miliarde de dolari.

Proiectul comun al celor cinci poarta numele Noua Banca de Dezvoltare (NDB) si va suplini rolul Fondului Monetar International (FMI) in pietele emergente.

Conform intelegerii, China va contribui cu cea mai mare parte din suma necesara pntru constituirea depozitului, arata agentia moscovita Sputnik.

Instrumente de P

Chinei ii revine rolul de a asigura 41 de miliarde de dolari din fondul ce va fi folosit pentru imprumuturi.

Rusia, India si Brazilia au garantat cu 18 miliarde de dolari fiecare, in timp ce Africa de Sud va contribui doar cu 5 miliarde.

Reinaldo Goncalves, profesor de economie in cadrul Universitatii din Rio de Janeiro, crede ca NBD si rezerva valutara pentru acordarea de imprumuturi in economiile emergente vor juca rolul unor instrumente de exercitare a influentei politice in alte tari membre FMI.

„China va proceda asa cum Statele Unite procedeaza cu FMI, adica isi va impune politica externa prin intermediul unui instrument economic”, sustine profesorul brazilian.

FMI nu dispune de lichiditati

Chen Fenying, seful Institutului de Studii Economice Globale din China, sustine chiar ca rezerva de bani ar putea sa ia prin surprindere multe institutii financiare de pe piata.

„Este greu sa subestimezi valoarea acestei rezerve monetare ca platforma de investitii. FMI detine un mecanism similar, dar caruia ii lipsesc lichidatile”, afirma Chen.

China a lansat pe piata financiara internationala si AIIB, o banca de investitii in infrastructura pe care Washingtonul o percepe ca pe o rivala a Bancii Mondiale.

Ca si in cazul NBD, capitalul de lucru a fost stabilit la 100 de miliarde de dolari, 50% reprezentand contributia Beijingului.

Noua Banca de Dezvoltare, cu sediul in Shanghai, se anunta ca un competitor serios pentru Fondul Monetar International, dar, spre deosebire de AIIB, are deocamdata un numar de membri limitat la doar 5 tari.

Rusia va prelua presedintia BRICS anul acesta. Cele 5 state reprezinta 40% din populatia globala si au un aport de 20% din PIB la nivel global.

Aici ori e vorba de bataie reala intre Masoneriile mondiale (fiecare vrand sa preia controlul), ori totul face parte dintr-un plan ticluit de ei, in care doar se fac ca se bat, pentru a ne aduce in final la o situatie limita care are doar o solutie a lor ce va fi propagata in intreaga mass-medie.

Citeste mai mult aici:

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate