Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Rușii bombardează în aceste zile în Siria poziții ale luptătorilor ISIS, înarmați cu arme americane.

in Extern

De fiecare dată când Statele Unite au fost acuzate de asta, Washington-ul a refuzat să comenteze. Imaginile postate în primăvară pe Youtube vin să confirme sprijinul american pentru combatanții sirieni.

maxresdefault

Mai  multe filmulețe publicate pe Youtube la începutul lunii aprilie arată combatanți sirieni care folosesc lansatoare de rachete. Mai exact, sisteme anti-tanc americane, de tip BGM-71 TOW. Ghidate de un cablu, rachetele au o rază de acțiune de 3.750 de meteri și pot penetra vehicule blindate relatează activenews.ro

Imaginile au pus în dificultate guvernul SUA, care a susținut mereu că nu îi înarmează pe combatanții sirieni care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad.

Este adevărat că aceste arme sunt folosite de o serie de țări, dar este pentru prima dată când se vede clar că insurgnții sirieni dețin aceste arme.

Între zece și douăzeci de lansatoare de rachete anti tanc ar fi ajuns în dotarea mișcării Hazm, o mică grupare de rebeli din Siria. informația a fost dată de un reprezentant al rebelilor, care a recunoscut, pentru AFP, că au primit, ”de la surse occidentale”,  peste 20 de rachete tip TOW și urmează să primească mai multe.

Pentagonul admite: Rebelii înarmați de noi au predat armele jihadiștilor

SUA recunosc acum că armamentul american a căzut în mâinile jihadiștilor. Un oficial al Pentagonului a declarat zilele trecute că rebelii sirieni, sprijiniți cu armament de Statele Unite, și-au predat arsenalul și echipamentele militare islamiștilor din Frontul  Jabhat Al-Nousra, filiala Al Qaida din Siria.

Știrea furnizată de Pentagon reprezintă o nouă lovitură pentru administrația Obama în cazul gestionării luptei împotriva ISIS, din Siria și Irak.

Se dovedește astfel că strategia americană – de a folosi așa ziși ”rebeli moderați”, ca trupe la sol, în conflictul din Siria, pentru eliminarea regimului Assad – a fost una falimentară, încă de la izbucnirea războiului civil. Iar acei combatanți pe care serviciile secrete americane, britanice și turce îi considerau ”rebeli moderați”, bine antrenați și bine înarmați de Occident, au ajuns să strângă rândurile mai întâi în cadrul Frontului Jabhat al-Nusra, apoi în cadrul grupării Statul Islamic.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate