S-a descoperit adevarul despre Hitler, omul cobai, fara splina

in Curiozitati

După lungi investigații s-a aflat ce i se administra zilnic lui Hitler și câte substanțe, în cele 1.349 de zile de război

Norman Ohler, autorul unei noi cărți despreHitler și Al Treilea Reich, susține cănarcoticele nu numai că s-au dovedit decisive pentru o parte dintre succesele militare ale Germaniei naziste, dar l-au adus pe Fuhrer într-o stare de auto-distrugere, datorată consumului abuziv dedroguri, potrivit Russia Today.

În cartea „Der Totale Rausch” (Euforia totală. Drogurile în timpul celui de-Al TreileaReich), Norman Ohler scrie că ”doctorii și administrarea drogurile au însemnat mai mult decât o structură internă a naziștilor”.

Și Adolf Hitler a fost un entuziast al folosiriidrogurilor. Conform cercetărilor lui Ohler,Hitler a ajuns să fie excesiv de interesat de droguri, după ce Theodor Morell a devenit medicul său personal în 1936, când i-a prescris Fuhrerului un medicament numit Mutaflor, pentru a-i calma durerea de stomac.

Morell a fost apoi distribuitorul de droguri al lui Hitler, în anii următori, prescriindu-iliderului nazist unele dintre cele mai puternice droguri din acea vreme, inclusiv injecții intravenoase cu metamfetamină.

Doctorul a devenit de temut în cercul lui Hitler, deoarece Morell avea o mare influență asupra stării sufletești a Fuhrerului. Hermann Goering l-a poreclit pe medicul personal al lui Hitler ”maestrul loviturilor Reich-ului”.

Ohler a estimat că Hitler nu a fost niciodată „curat” pe toată durata celui de-Al DoileaRăzboi Mondial, ceea ce explică înclinația spre vorbărie a dictatorului din timpul adunărilor publice și al întâlnirilor private, schimbările bruște de dispoziție și alte ciudățenii în comportament.

Autorul a calculat că din anul 1941 și până în 1945, timp de 1.349 de zile, lui Hitler i s-au făcut numai puțin de 800 de injecții cu metamfetamină, steroizi și alte substanțe de către medicul său personal și a luat aproximativ 1.100 de pilule.

Un dosar de 47 de pagini întocmit de Serviciile de informații americane în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial susține că Fuhrerul a fost ”omul fără splină”, care a luat peste 74 de tipuri diferite de medicamente.

Și soldații germani au fost consumatori mari de Pervitin, o pastilă care conținea droguri. Aceste substanțe le atenuau starea de oboseală de pe front a soldaților și îi făcea să se simtă invincibili.

Astfel, numai între aprilie și iulie 1940, mai mult de 35 de milioane de doze de Pervitin de 3 mg au fost expediate armatei germane.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.