Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

S-au găsit recent rămășițele unui strămoș al omului, Homo Naledi care era foarte îndemânatic cu uneltele

in Curiozitati

Homo Naledi, strămoșul omului învechit al cărui fosile au fost recuperate dintr-o peșteră din Africa de Sud, poate să fi fost îndemânatic cu uneltele și se plimba la fel de mult ca un om, așa cum este indicat de către cercetatorii care inspectează oasele sale bine conservate ale mâinii și piciorului.

Piciorul și mână sa împărtășesc numeroase atribute anatomice speciei noastre, dar au unele caracteristici primitive speciale pentru cățăratul în copaci, au declarat oamenii de știință zilele trecute.

Cercetatorii au descoprit cu o lună în urmă existența acestei specii în prealabil obscure în genealogia umană, într-o peșteră la nord-vest de Johannesburg.

151006-science-homo_naledi_bcd386768dec1326b048ff87fbad6122.nbcnews-ux-2880-1000

Noi cercetari oferă date asupra unui animal care a dat perspective importante asupra evoluției umane. Paleoantropologul Tracy Kivell de la Universitatea din Kent din Marea Britanie a declarat că mâna era „special folosită pentru manipulare fina și puternică.”

Noi cercetari oferă date asupra unui animal care a dat perspective importante asupra evoluției umane. Paleoantropologul Tracy Kivell de la Universitatea din Kent din Marea Britanie a declarat că mâna era „special folosită pentru manipulare fina și puternică.”

Oasele de la încheietura mâinii și degetul mare au componente împărtășite cu cele ale persoanelor de azi și neanderthalienilor și au arătat eficacitatea strângerii unui mâner și capacitatea de a utiliza unelte de piatră. Degetele indoite ferm, în loc de cele drepte ale persoanelor de azi și neanderthalienilor, erau folosite în mod obișnuit escaladarea obstacolelor. Structura piciorului este într-o mare măsură ca a noastră, în special în partea inferioară a piciorului.

homo-naledi-1

Cercetatorii care au găsit fosilele, le-au denumit Homo Naledi, ieșind în evidență dintre membrii cei mai primitivi din soiul Homo, care include și omul modern, vârsta fosilelor nu a fost încă stabilită.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate