S.O.S. Apeluri disperate ale satenilor nevoiti sa cumpere de la hoti lemne taiate de pe terenurile lor. Aproximativ 500 hectare padure taiate ilegal.

in Evenimente

Aceasta informatie a fost transmisa de catre unul din cititorii paginii noastre.

578592_578592_23032016_padure.mp4.snapshot.4

O pădure plantată ca să împiedice deşertificarea a ajuns lemn de foc! Din cele peste 1200 de hectare cu arbori, o treime sunt acum doar cioturi. Pădurea, plantată în 2009, a fost păzită cum trebuie până în 2015, când a expirat contractul cu firma care trebuia să aibă grijă de copaci.

„Copac tăiat după 1 ianuarie, se vede şi rumeguşul proaspăt, uitaţi, se văd de la cap la cap!”, îi arată reporterului Digi24 viceprimarul comunei Daneți.

În localitatea Daneţi din judeţul Dolj pădurea de salcâm, plantată în urmă cu nouă ani şi care ar fi trebuit să fie o perdea împoriva deşertificării, arată acum ca o întindere de cioturi. În total, peste 400 de hectare de pădure au dispărut fără urmă. Simplificând foarte mult, copacii trebuiau să fixeze umezeala în sol și să elibereze în pământ substanțele de care au nevoie celelalte plante. În plus, ar fi prevenit și spulberarea solului fertil de către vânt relateaza digi24.ro

56f30aa7682ccf28955773d5

Primarul comunei recunoaşte că situaţia i-a scăpat de sub control, după ce a fost arestat pentru abuz în funcţie. A stat un an după gratii şi nimeni n-a mai ţinut în frâu Primăria.

– Îi prinzi, degeaba îi prinzi, am rugat, hai să mergem să facem percheziţii, sunt 10 cazuri, nu 1.000, spune Constantin Spiridon, primarul comunei Daneţi.

– Cine nu e de acord?

– Poliţia!

– Poliţia nu e de acord?!

– De acord..că azi, că mâine, că facem, că nu ştiu ce.

– Aţi făcut plângeri la poliţie?

– Am făcut adrese, ne-au ajutat, de regulă ei merg cu mine…

– Nu există nicio plângere.

– Nu am făcut scris, dar au mers.

Furturile masive au început anul trecut, imediat după ce a expirat contractul cu firma care trebuia să aibă grijă de copaci. Abia când furturile s-au înteţit, Garda Forestieră a mers în control. Între timp, la poliţie au ajuns doar 30 de sancţiuni pentru tăieri ilegale.

„Această asociaţie nu are contract de pază cu o structură silvică, ceea ce ne-a determinat să facem demersurile legale. Se vor face inspecţii de fond, cuantificarea pagubei care este creată în această suprafaţă”, a explicat Ionel Toma, inginer Garda Forestieră Dolj.

Pădurea a fost plantată în 2009 de Ministerul Mediului, pe terenul localnicilor. Ei o pot exploata în regim silvic, la cinci ani după plantare, dar spun că nu au parte de nicio creangă, pentru că hoţii iau tot.

De când a venit domnul primar şi şi-a preluat funcţia, s-a dezafiliat această pădure, adevăraţii proprietari vin şi plâng la Primărie, domnule, ce facem, este pădurea noastră, ne uităm cum o devastează hoţii şi cumpărăm lemne de la hoţi?”, spune Ştefan Cioablă, viceprimarul comunei Daneţi.

OLTENIA DUPA DEFRISARILE MASIVE:

sahara1

În medie, statul a cheltuit pentru plantarea unui hectar de pădure 20 de mii de lei. Amenzile pentru tăierile ilegale, în funcţie de materialul lemnos, pornesc de la o mie de lei şi până la cinci mii de lei, chiar şi închisoare. Asta dacă s-ar şi aplica sancţiunile.

Calitatea dubla de primar si presedinte a asociatie de proprietari de padure daneti este confirmata de:

DOVADA PROCESULUI TERGIVESAT DE MAFIA POLITICA DIN ROMANIA!

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.