Salata de verdeturi cu sos de miere

in Agronomie

De ce se nu profiti de primavara cu o salata de verdeturi cu sos de miere? Acum gasesti din plin frunze proaspete de papadie, de leurda, de spanac si de salata verde ca sa iti faci salate. Stropeste-le cu un sos de miere si lamaie, care va activa beneficiile verdeturilor si va permite organismului sa absoarba mai bine fierul.

Ingrediente pentru patru persoane:

jumatate de salata verde, o legatura de leurda, o mana de frunze de papadie, o mana de frunze de spanac, o legatura de patrunjel, o legatura de marar, doua cepe verzi, 30 ml de ulei de masline, doua linguri de mustar, o lingura de otet de mere, sucul unei lamai, 2 linguri de miere, un praf de sare, piper proaspat macinat.

Fa mai intai sosul de miere. Il poti face amestecand cu telul intr-un castron uleiul, otetul, mustarul, sucul de lamaie, mierea, sare si piper. O varianta mai simpla este sa pui toate ingredinetele intr-un borcan mic cu capac, pe care il agiti pana cand toate ingredientele se omogenizeaza. E important sa faci sosul separat, nu sa pui pe rand, in bolul cu salata ingredientele; gustul este mai bun.

Spala si rupe bucatele frunzele de salata verde, toaca ceapa, patrunjelul, mararul si leuda, iar frunzele de spanac si papadie lasa-le intregi. Amesteca bine verdeturile si abia apoi toarna sos deasupra. Nu pune tot sosul odata, gusta salata si daca ti se pare indeajuns de asezonata, pastreaza restul dressingului intr-un borcan, la frigider.

Cu ce poti imbogati salata? Cu cateva felii de portocale sau de clementine, cu avocado, cu muguri de pin sau seminte de floarea soarelui sau dovleac crude, cu germeni de grau sau de soia si… cu ce te inspira.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play