Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Sâmbătă 25 martie, de la ora 20:30, ora României, va începe Ora Pământului

in Articole/Evenimente/Stiri online
 Oamenii din întreaga lume vor stinge luminile timp de o oră și în mod ideal se vor deconecta și toate aparatele electronice.
  Ipotetic, se spune că dacă s-ar întâmpla așa ceva în toate gospodăriile din România, într-o oră s-ar economisi circa 1,4 milioane de kilowați-oră de energie.
  Această cantitate(conform estimărilor E.On)ar fi suficientă pentru a asigura consumul de electricitate al unui spital regional timp de un an sau în cazul unui oraș  cu 300.000 de locuitori, ar ajunge pentru iluminatul timp de trei luni.
 Cantitatea de energie economisită ar mai putea ajunge și pentru a ține aprins continuu un singur bec economic LED pentru o perioadă de 32 de mii de ani.
 Cantitatea de energie economisită  corespunde cu circa 400 de tone de emisii CO2.
 Dan Morari, directorul general al E.ON Energie România a declarat că:”Ora Pământului este un eveniment simbolic prin care fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze ce rol important avem în protejarea mediului(…)”
 Tot de la E.On aflăm că un bec clasic de 100 kwh consumă anual 100 W, dar doar 6% din această energie este transformată în lumină și restul de 94% se pierde. Se mai arată că de aceea este de preferat să se treacă la iluminatul inteligent cu LED-uri care consumă doar 20% din energia pe care o folosește un bec clasic.
 Români, stingând becurile la 20:30 pentru o oră, nu numai că faceți economie, dar și protejați mediul.(foto: 4Botoșani )

 

 

 

 

 

 

 

 

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web