Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Săptămâna asta sărbătorim sfârșitul lumii, pentru că oficial am depășit nivelul emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă

in Evenimente

Ia-ți adio de la lume, pentru că am depășit limita de dioxid de carbon

Săptămâna asta sărbătorim sfârșitul lumii, pentru că oficial am depășit nivelul emisiilor de dioxid de carbon din atmosferă de patru sute de părți per milion (ppm). Pentru totdeauna.

Conform unei postări de blog de vinerea trecută de la Scripps Institution of Oceanography, „putem spune deja că nu vom mai putea vedea o valoare mai mică de patru sute de ppm anul ăsta sau vreodată”. Descoperirile lor sunt bazate pe observații săptămânale ale emisiilor de dioxid de carbon din Observatorul Mauna Loa din Hawaii, unde cercetătorii în climatologie au măsurat nivelurile de CO2 încă din 1958.

Ce e așa de înspăimântător la numărul ăsta? De câțiva ani deja, oamenii de știință au tot atras atenția asupra faptului că, dacă dioxidului de carbon din atmosferă i se permite să depășească patru sute de ppm, va marca un „eveniment extrem de serios”. În 2012, zona arctică a fost prima regiune de pe planetă care a depășit linia roșie. Trei ani mai târziu, pentru prima dată, oamenii de știință au început să înregistreze fenomenul, iar nivelul emisiilor de dioxid de carbon a rămas peste patru sute de ppmpentru o lună întreagă.

1475015483983587

Diagramă via National Oceanic and Atmospheric Administration. O descriere adaptată a parcursului CO2 din Scripps, „Keeling Curve Lessons”

De data asta, experții cred că ne-am blocat pentru totdeauna, din cauza efectelor ciclice din curba de CO2 din Mauna Loa. Nivelul emisiilor de dioxid de carbon e de regulă unul scăzut la finalul lui septembrie, scrie Scripps, dar anul ăsta, numărul a atins în jur de 401 părți per milion. Există șansa să nu fi văzut încă cel mai jos nivel al emisiilor de dioxid de carbon din 2016, dar instituția susține că acest lucru e „aproape imposibil”.

Cifrele astea îi împing pe oameni să acționeze. De exemplu, Înțelegerea de la Paris, o convenție de la Paris dedicată luptei cu schimbările climatice și efectele lor, a venit cu câteva obiective importante legate de nivelul emisiilor de dioxid de carbon.

Toată țările care adoptă înțelegerea vor să asigure că creșterea temperaturilor globale să nu depășească 1,5 grade Celsius peste nivelul pre-industrial. Una dintre metodele principale pentru a obține asta ar fi limitarea emisiilor de gaze și impunerea unor mandate de energie curată. Totuși, cele 60 de națiuni care au fost de acord cu înțelegerea până-n momentul de față înregistrează doar 47,76% din emisiile de dioxid de carbon din lume.

Așadar, ținând cont de asta, iată câteva din efectele permanente ale schimbărilor climatice. Sursa: Vice.com

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate