Satul „Valea Rinichiului“ pepinieră pentru recoltarea de rinichi. Fiecare localnic şi-a vândut un rinichi ca să scape de sărăcie

in Articole

Greu de crezut, însă în Nepal există un sat, Hokse, considerat un fel de plantaţie de rinichi pentru piaţa neagră a recoltării de organe. Aproape fiecare adult din această zonă săracă a ajuns să-şi vândă un rinichi pentru sume derizorii, mulţi dintre ei fiind păcăliţi că organul va creşte la loc după ce va fi scos.

646x404 (1)
Satul Hokse din Nepal a ajuns cunoscut în întreaga lume ca Valea Rinichiului, un renume trist, de care se leagă poveşti tragice. Sărăcia i-a împins pe aceşti oameni să-şi vândă rinichii celor care se ocupă cu traficul de organe umane, însă acum aceştia sunt consideraţi de infractori un fel de pepinieră din care îşi pot alege un rinichi oricând este nevoie.

Brokerii de organe, aşa cum se numesc aceşti vânători de rinichi, vin în mod regulat în satul Hokse, dar şi în zonele învecinate, şi adesea reuşesc să-i păcălească pe oameni să călătorească în sudul Indiei ca să facă operaţia de recoltare a rinichiului contra unor sume mici de bani.

Profitând de ignoranţa oamenilor, aceştia inventează tot felul de poveşti, cum ar fi că omul are nevoie numai de un singur rinichi ca să trăiască şi că celălalt organ este în plus. Mai mult, unora li s-a spus că după extirpare, rinichiul va creşte la loc. Astfel a fost păcălită mama a patru copii, Geetha, care s-a lăsat convinsă în cele din urmă să-şi vândă rinichiul pentru 2.000 de dolari.

In ultimii zece ani, tot felul de oameni au venit la noi în sat pentru a ne convinge să ne vindem rinichii. Mereu am refuzat, dar pe măsură ce familia s-a mărit, sărăcia s-a adâncit. Mi-am dorit mereu casa mea şi o bucată de pământ. Iar faptul că am mai mulţi copii m-a convins să accept propunerea, a explicat Geetha pentru postul de televizune american CNN. 

Aşa a ajuns femeia să călătorească împreună cu cumnata sa şi un agent de organe în India, unde a făcut operaţia. Intervenţia a durat numai jumătate de oră, dar a trebuit să rămână în spital timp de trei săptămâni ca să se recupereze. Soarta a făcut însa ca locuinţa femeii, cumpărată cu banii luaţi pe rinichi, să se surpe în urma cutremurului care a lovit Nepalul pe 25 aprilie. După dezastrul care a afectat o mulţime de familii din zonă, locul a redevenit un adevărat rai pentru comercianţii de organe. Estimările arată că în Nepal au loc 10.000 de astfel de operaţiuni pe piaţa neagră din Nepal, în urma cărora sunt vânduţi aproxiamtiv 7.000 de rinichi.

627x0

CITESTE MAI MULT AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*