3462AAA800000578-3599649-image-m-2_1463687182307

Scandal in China, dupa aparitia unei serii de imagini in care erau infatisate mai multe trupuri jupuite, intr-o fabrica de carne.

in Extern de

China, acuzata ca foloseste resturi umane in conservele de carne pe care le exporta in Africa. Farsa care a produs scandalul

61806412

Autoritatile din China au fost nevoite sa nege acuzatii cum ca „ar marina cadavre, le-ar pune in conserve si apoi le-a trimite la export in supermarketurile din Africa”, scriu cei de la Daily Mail.

Imaginile explicite au starnit revolta oamenilor, iar China acuza ca si presa africana a incurajat aceste acuzatii. Autoritatile chineze au fost nevoite sa deschida o ancheta pentru a demonstra ca acuzatiile sunt false.

De fapt, s-a descoperit faptul ca imaginile sunt din 2012 si au fost realizate pentru o campanie neconventioanala de promovare a filmului „Resident Evil 6”.

3462AAA800000578-3599649-image-m-2_1463687182307

Imaginile, in care apar cadavre jupuite, intr-un abator, au fost realizate, de fapt, in Londra, in urma cu 4 ani, realizate exclusiv pentru promovarea celui de-al saselea film din seria Resident Evil. Insa, lucrurile au luat o intorsatura neobisnuita in ultimele zile dupa ce un utilizator a postat pe internet aceste imagini, insotite de comentariul „chinezii au inceput sa produca carne conservata din cadavre umane, apoi le vand catre Africa”, iar un tabloid a preluat informatiile false.

Ambasadorul Chinei din Zambia a fost nevoit sa dea o declaratie, in care a negat tot: „Un tabloid local a scris si a impanzit un zvon fals, cum ca China ar pune carne de om in conservele pe care le trimite la export si le vinde spre Africa. Este o acuzatie malitioasa si grava, ceea ce este neacceptabil pentru noi. Suntem revoltati si furiosi ca ni s-au adus astfel de acuzatii” a declarat Yang Youming, conform Daily Mail.

El a mai adaugat ca cei care au propagat aceste zvonuri vor sa distruga relatiile bune, de lunga durata, dintre China si statul Zambia. In final, acesta a cerut o investigatie, in urma careia secretarul Ministerului Apararii din Zambia si-a cerut public scuze fata de situatie neplacuta creata dintr-o eroare.

loading...
Loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.