Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Scrisoarea unei românce din Londra către Carmen Iohannis: „Opriți-vă din shopping și mergeți la copiii ținuți legați și nemâncați!”

in Extern/Stiri online

O româncă din Marea Britanie a publicat pe rețelele de socializare, o scrisoare adresată soției  președintelui României. Tânăra lucrează la NHS, un sistem medical de stat din UK  și se arată intrigată de activitatea Primei Doamne, care nu face decât să se plimbe prin magazine.

Carmen Iohannis este implorată să renunțe la vizitele din străinătate și să-și îndrepte atenția spre instituțiile statului. Românca îi cere să meargă prin orfelinatele din țara noastră, unde copiii au parte de un tratament inuman, sunt legați cu sfoară și înfometați.

Scrisoare către D-na Carmen Iohannis.

”Ce ar fi stimată d-na să încetați cu shopping-ul și să vizitați orfelinatele patriei, unde copiii sunt legați cu sfoară și ținuți în soare. Să vă uitați pe stradă la copiii și bătrânii României ce așteaptă cu mâna întinsă, mila oamenilor, prea săraci ca să mai ofere și altora”, menționează tânăra în scrisoare, potrivit publicației ziarulromânesc.ro.

Primei Doamne i se dă exemplul soțiilor de președinți din alte state, care  se implică în activități cu scop caritabil, pentru a susține  categoriile sociale vulnerabile (femei, copii, bătrâni, persoane cu dizabilități, imigranți) și organizațiile care militează în această direcție.

Românca descrie condițiile de la locul de muncă din UK, incomparabil cu orice instituție din România și se declară dezamăgită de modul în care sunt îngrijite  persoanele cu handicap. În străinătate  persoanele cu dizabilități sunt tratate cu multă grijă, orice gest sau ridicare a tonului vocii, este considerat abuz emoțional. ” Pentru asta  mi se face cazier, niciodată nu o să mai am dreptul  de muncă. În România anilor 2015, copiii sunt abuzați în orfelinate, poate  vă îndurați dumneavoastră de ei”, a încheiat tânăra din Londra, mesajul pentru Carmen Iohannis, informează sursa menționată.

Prima Doamnă, un model intelectual sau doar un rol decorativ?

Instituția Primei Doamne  este privită cu rezervă de către români,  datorită exemplului negativ  oferit de cuplul Ceaușescu. Însă într-un stat guvernat de principii democratice, o schimbare în acest sens ar fi  binevenită. Soția președintelui țării este prezentă  pe scena publică, dar mai puțin activă în viața socială.

Klaus Iohannis  este însoțit de Prima Doamnă,  în  timpul vizitelor din străinătate, chiar dacă protocolul nu o impune. ”Promit că voi face ceva pentru cei de acasă și pentru cei  din afară”, declara Carmen Iohannis pentru mediafax.ro.

Dezbaterile  asupra cadrului instituțional sunt de natură mondenă. Carmen Iohannis a fost  aspru criticată de specialiști pentru felul cum se îmbracă  la întâlnirile oficiale. Gafele vestimentare au constituit motiv de dispută între  designerii români, care o acuză că  încalcă protocolul impus.

Responsabilitatea socială a fost umbrită  de  bârfele mondene, ce domină presa românească. În SUA și Franța, statutul soției președintelui este foarte bine delimitat. Au cabinete de lucru, se implică și conduc proiecte culturale, educaționale sau alte evenimente de interes public. Aceste modele sunt o bună sursă de inspirație, în ceea ce privește implementarea unui cadru legal în țara noastră.

Scrisoarea româncei  devine un vox populi pentru românii din străinătate, care așteaptă o schimbare în țara care nu a putut să le creeze un viitor mai bun.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate