Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Se amână începerea noului an școlar? Greva generala in invatamant la inceput de an scolar!

in Evenimente

Dupa ce premierul Victor Ponta a anunțat intr-o intervenție la ROMANIATV ca numai medicii vor primi majorarari salariale de 25 % , cel mai probabil datorita amenințărilor cu greva generala, nici dascălii nu se lasă mai prejos.

greva1326821511-1327008148

Aceștia își încearcă si ei norocul cerând la rândul lor lefuri mai mari cu 25%. In caz contrar vor amână începerea noului an școlar.

 Dacă pentru doctori se poate, pentru profesori de ce nu ? Uite aşa s-au pus dascălii pe-o rebeliune menită să le majoreze salariile cu 25%.

Si aceasta datorita faptului ca Marius Nistor, presedinte FSE SPIRU HARET, a spus pentru Adevarul ca:  „În toate discursurile publice reprezentanţii Guvernului au declarat că educaţia şi sănătatea vor fi prioritare. Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi. Aşteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu prim-ministrul pentru a stabili şi majorările din educaţie. Considerăm că trebuie, în regim de urgenţă, finalizate discuţiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie, şi angajaţii din învăţământ să beneficieze de majorări în concordanţă cu importanţa activităţii prestate. În condiţiile în care observăm că anumite categorii de salariaţi precum demnitarii, parlamentarii şi funcţionarii din aparatul central al Guvernului şi al preşedinţiei sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt priorităţile politicienilor”.
Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” avertizează membrii Guvernului că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus deja la o exacerbare a stării de nemulțumire în rândul angajaților din învățământ, care poate conduce la posibile acțiuni de protest cu ocazia începerii noului an școlar.

Ministrul de resort Sorin Câmpeanu nu le dă speranţe cadrelor didactice. Majorări salariale vor fi, conform programului guvernamental, dar nicidecum cu 25% : „Categoric nu, nu vor fi majorări cu 25%, nu am nici dreptul şi nu pot să induc oamenii în eroare cu asemenea promisiune » .

Pe internet au parut deja sondaje de opinie adresate cadrelor didactice prin care aceștia sunt rugați sa se decidă daca vor începe sau nu anul scolar 2015-2016, la 14 septembrie.

greva-profesori

Pentru că şi vocaţia ” trece prin stomac” , pentru că şi dascălii au copii, familii de întreţinut ,rate în bănci, o întrebare scurtă : Câţi dintre d-voastră , colegi dascăli aţi intra în grevă, pentru creşterea salarială ?? Şi încă una mai scurtă : până unde aţi fi în stare să mergeţi pentru dreptul la remuneraţie decenta ? HAI în stradă, HAI să ne unim !

Iata aici un link catre sondajul de opinie instituit de profesori, imediat dupa declaratiile premierului PONTA!.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate