Se cauta peste 600 de persoane… Jobul la stat platit cu peste 5.000 lei NET. Ce test trebuie sa treaca viitorii angajati

in Articole

Test de integritate, proba prin care vor trece cei ce vor sa ajunga in „DNA-ul padurilor”. Salariile mari pe care le vor avea

Test practic de integritate e proba careia trebuie sa ii faca fata cei care vor sa se angajeze la Garda Forestiera – „DNA-ul padurilor”. Astfel se incearca recrutarea celor incoruptibili. Iar viitorii inspectori vor fi rasplatiti cu salarii atractive.

12645266_10153496965687266_4279793612041563279_n

 

Asta isi propune ministrul mediului, care a vizitat o zona in care defrisarile au facut prapad. Aproximativ 2.000 de hectare de padure din Piatra Craiului au fost puse la pamant, iar o fundatie incearca acum sa repare raul facut acolo.

Pe Valea Dambovitei, cat vezi cu ochii, versanti intregi au ramas golasi. Din loc in loc, santuri adanci brazdeaza terenul: sunt caile pe care milioanele de busteni au fost coborati in vale.

De-a lungul timpului, aproximativ 2.000 de hectare de padure au disparut din aceasta zona a Masivului Piatra Craiului.

Mihai Zotta, Fundatia „Conservation Carpathia”: „Pe acest drum, in anumiti ani – 2007, 2008, 2006 – treceau pe vale si 120 de camioane cu lemne pe zi.”

Pentru a diminua jaful si efectele sale devastatoare, Ministerul Mediului a infiintat Garda Forestiera – o structura de control care va avea 617 inspectori.

Toti vor da un test teoretic de competenta profesionala, dar si unul practic, de integritate. Iar salariile vor fi pe masura.

Cristiana Pasca Palmer, Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor: „Salariul poate sa mearga pana la 5.000 de lei net si mai mult decat atat… Sa nu existe o cat mai mica tentatie catre coruptie.”

Intre timp, o fundatie cumpara terenurile defrisate si in doar un an au reimpadurit o suprafata de o suta de hectare. Acum, linistea asternuta in urma miilor de drujbe face ca salbaticiunile sa revina treptat in vechile habitate.

Autoritatile spun ca acest model de reconstructie ecologica este un exemplu care ar trebui adoptat in toate zonele cu defrisari masive. Anual, potrivit estimarilor facute de ONG-uri, din padurile noastre dispar 8,8 milioane de metri cubi de lemn.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*