Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Se intampla in Romania! O bătrână de 81 de ani a sunat la 112 pentru că murea de foame.

in Spiritualitate

Vasilica Tănase este o bătrână de 81 de ani, mama a doi muzicieni celebri care a sunat la 112 pentru că murea de foame.

Despre bătrânii României și despre modul în care sunt tratați de statul român s-ar putea scrie adevărate romane. Este cazul Vasilicăi Tănase, o bătrână de 82 de ani, mama a doi celebri muzicieni ai orașului Buzău și ai României, a cărei poveste a fost prezentată ieri de jurnaliștii de la publicația Adevărul.

batranica_plange_28227900

Vasilica Tănase este mama a doi mari instrumentiști originiari din Buzău pe nume Nuți și Sile Tănase. La numai 22 de ani s-a mutat din Brăila la Buzău unde s-a măritat și a început să-și construiască o viață. A muncit ca femeie de servici și a făcut orice ca să-și vadă realizați cei doi copii. A reușit iar cei doi copii au urmat Conservatorul din București, unul devenind pianist iar celălalt compozitor și chitarist de succes. Copii ei au lucrat cu aproape toate vedetele muzicii ușoare românești, cei doi fiind extrem de apreciați pentru munca lor.

Din păcate pentru Vasilica viața s-a dovedit a-i fi potrivnică. Prima dată i-a murit soțul, în anii 80, iar după revoluție și cei doi copii. Amândoi s-au stins în Norvegia unde își găsiseră contracte bune pentru prestații artistice. Amândoi au murit în urma unor afecțiuni cardiace ca și tatăl lor, unul la 49 și unul la 51 de ani.

Vasilica-Tănase

Ajunsă la 81 de ani, Vasilica Tănase este obligată să trăiască dintr-o pensie de 470 de lei care nu îi ajunge să-și plătească nici întreținerea și medicamentele. Bolnavă și singură, pe bătrână a apucat-o deznădejdea și zilele trecute a sunat la 112 comunicându-le simplu operatorilor de la Serviciul de Urgență că nu mai are ce mânca și că moare de foame.

Operatorii de la 112 au dat cazul poliției locale și câțiva lucrători de acolo s-au prezentat la apartamentul bătrânei. Au găsit-o într-o stare deplorabilă, alături de singurul suflet care îi mai este alături, o cățelușă. Polițiștii au pus mână de la mână și i-au luat bătrânei niște mâncare cât să-i ajungă câteva zile. Orez, făină, lapte, ulei și niște copănele pentru care bătrâna le-a mulțumit cu cerul și pământul.

Și asistenții sociali de la primărie i-au oferit posibilitatea să beneficieze în fiecare zi de o masă caldă iar membrii unei asociații nonguvernamentale o vor ajuta să-și obțină certificatul de handicap care îi va aduce un venit în plus și probabil un însoțitor care să aibă grijă de ea. Mai mult, elevii de la un renumit liceu au pus mână de la mână pentru a-i cumpăra bătrânei cele necesare.

Gesturi frumoase care nu pot acoperi însă decât drama unei singure bătrâne din România care la 82 de ani a ajuns, bolnavă și singură să fie nevoită să trăiască dintr-o pensie de 470 de lei. Sunt mii poate zeci de mii de bătrâni ai României în situații asemănătoare, unii poate chiar mai rele. Pe ei cine îi ajută?

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate