buzau sclavie

Se întâmplă în România! Copii răpiți, bătuți și puși să cerșească

in Evenimente/Stiri online de
Astăzi, în Argeș, au loc zeci de percheziții la mai multe grupări infracționale ai căror membrii au răpit și obligat să cerșească și să muncească pentru ei oameni bătuți de soartă și copii. Perchezițiile sunt făcute în comună Berevoiești, satul Gămăcești de către procurorii DIICOT și polițiștii de la Brigadă de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și Craiova. 
Senzația că te uiți la o peliculă cu sclavi sau citești un roman în care stăpânii își pedepsesc robii, o ai atunci când auzi ce s-a putut întâmpla cu semeni ai tăi, între care copii, oameni cu dizabilități sau pur și simplu săraci care au fost obligați să cerșească și să muncească, fiind lipsiți de libertate, bătuți cu pumnii, picioarele și lanțul. Incredibil, dar adevărat! Victimele au fost răpite din locuințele lor, din gări sau de lângă biserică.
În acest dosar, DIICOT a început urmărirea penală față de 40 de persoane dintre cele 90 care sunt vizate, care vor fi duse la audieri. Procurorii suspectează că începând cu anul 2008 până în prezent, aceste grupuri infracționale au recrutat circa 40 de persoane pe care profitând de starea lor de vulnerabilitate(copii, persoane cu dizabilități și oameni sărmani) le-au lipsit de libertate, le-au exploatat și le-au forțat să cerșească.
Suspecții aveau mai multe mijloace de convingere pentru victime: amenințări repetate, loviri folosind pumnii, picioarele, obiectele contondente, biciul. Nu numai că victimele erau lipsite de libertate fiind legate cu lanțuri și chingi sau încuiate, dar nu primeau mâncare sau primeau doar resturi și li se aplicau pedepse demne de Auschwitz (erau dezbrăcate în pielea goală și udate alternativ cu apa rece și apa caldă, erau puse să mănânce de pe jos, și erau puse să se bată între ele pentru amuzamentul stăpânilor). Există suspiciuni că unele dintre victime au fost violate sau  abuzate sexual.
În România secolului XXI se întâmplă astfel lucruri care ne fac să ne punem întrebarea: DOAMNE, ÎN CE LUME TRĂIM?

 

 

loading...
Loading...

Ultimile din Evenimente

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web