Se pune in discutie eliminarea banilor pentru chiria militarilor

in Evenimente

Calitatea vieţii militarilor pare să devină prioritară pentru Ministerul Apărării Naţionale, care a demarat o serie de dezbateri publice pe această temă. După ce, săptămâna trecută, la Constanţa, s-a dezbătut legea care modifică pensiile militarilor, ieri, s-a organizat o altă întâlnire, la care, de data aceasta, a participat şi ministrul Mihnea Motoc. S-au supus atenţiei celor interesaţi patru proiecte pe care oficialii M.Ap.N. le au în vedere pentru acest an, cel mai interesant fiind, cu siguranţă, cel referitor la diminuarea fondurilor destinate compensaţiei pentru chirie.

Mihnea Motoc a detaliat cele patru proiecte avute în vedere, respectiv construirea şi achiziţia de locuinţe de serviciu pentru militari, concomitent cu diminuarea fondurilor destinate compensaţiei pentru chirie, construirea unor baze militare cu facilităţi locative şi de servicii, realizarea unor facilităţi speciale de acces la unele imobile din administrarea M.Ap.N. pentru personalul armatei rănit, a celor care au dobândit alte afecţiuni fizice sau a celor care au devenit invalizi pe timpul, ori din cauza participării la acţiuni militare, precum şi acordarea de sprijin medico-social pentru veteranii de război şi cadrele militare în rezervă şi retragere“, a transmis M.Ap.N.

Oficialii ministeriali doresc să identifice criterii prin care să se stabilească valoarea compensaţiei pentru chirie astfel încât să nu mai existe discrepanţe între beneficiari şi garnizoanele unde activează. De asemenea, ministerul estimează la 15.000 necesarul de locuinţe de serviciu pentru militari.

Netty Dumitrache Sursa: Observator.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.