Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Seby Ghiţă şi tigăile

in Evenimente/Stiri online

Dezvăluiri tot mai interesante ies la iveală opiniei publice din dosarele anchetatorilor în ceea ce privesc acuzaţiile aduse deputatului Sebastian Ghiţă.

Potrivit documentelor de la dosare, se pare că fostul deputat PSD a folosit banii obţinuţi prin trafic de influenţă în scopuri economice sau politice, personale sau de grup. „Astfel, în concret, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din anul 2012, când inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian a candidat şi a câştigat un post în Camera Deputaților, o parte din banii ‘economisiți’ în modalitatea arătată, în cuantum de 279.000 lei, au fost extraşi şi folosiţi pentru achiziționarea de pe piața neagră de aşa-zise materiale electorale (de exemplu tigăi), ce au fost utilizate pentru a determina un număr important de persoane să îl voteze”, scriu procurorii DNA.

Seby Ghiță este acuzat că, în perioada 2000 — 2015, a obţinut importante sume de bani în mod nelegal prin trafic de influenţă vizând fonduri publice pe care le-a introdus într-un circuit financiar fantomă. Conform anchetatorilor, valoarea totală a prejudiciului produs de Ghiţă se ridică la 130 milioane de lei iar sustragerea de la plata impozitului ajunge la o valoare de 37,7 milioane de lei.

Fost deputat PSD, prieten al premierului onta şi mogul media, Sebastian Ghiţă este acuzat de procurorii DNA că a corupt alegătorii la alegerile parlamentare din 2012 şi la alegerile prezidenţiale din 2014 în republica Moldova. În prezent, Ghiţă nu are voie să părăsească oraşul Ploieşti, nu are voie să se prezinte în Parlament şi nu are voie să ia legătura cu premierul Victor Ponta.

În acest dosar, în care este anchetat şi cumnatul premierului, Iulian Herţanu, Sebastian Ghiță este acuzat şi de trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcţia, în formă continuată.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate