Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Secretarul General al NATO avertizează Washingtonul în urma declarațiilor făcute de Donald Trump

in Stiri online

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg îl avertizează pe Donald Trump  că nu este o opțiune pentru Europa să fie lăsată abandonată și nici pentru Statele Unite. El spune că Occidentul înfruntă cea mai mare provocare în ce privește securitatea.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump susținea că alianța militară este ineficientă, sugerând că Statele Unite se va gândi de două ori înainte de a veni în ajutorul vreunui aliat NATO. Stoltenberg este de acord cu punctul de vedere al lui Trump, precum că NATO primește cel mai mare sprijin financiar din partea Statelor Unite – în proporție de 70% – și că ar trebui ca și alți membri să contribuie mai semnificativ la bugetul Alianței. Tot el a adăugat că liderii americani sunt cei care au interese strategice majore în stabilitatea și securitatea Europei.

Este foarte ușor să iei libertatea, securitatea și prosperitatea pe care am acordat-o. În aceste vremuri nesigure noi avem nevoie de un lider american puternic, scrie primul ministru norvegian.

Reporterul BBC la Washington, Paul Adams spune că un candidat la care puțini se așteptau să fie ales, este acum văzut ca o amenințare la adresa Alianței. Tot el adaugă că aparenta admirație a lui Trump față de Putin începe treptat să se contureze.

Dar Conducătorul Forțelor Armate Britanice, Lord Richards a observat că domnul Trump a început să își tempereze tonul față de aliați, tratându-i cu respect.

Sursa: bbc.com

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Stiri online

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web