fantezii

SECRETE PICANTE. Călătorie pe insula fanteziilor. Ce semnificaţie au fanteziile erotice în viața noastră

in Articole de

Fantezia este întreţesută în structura intimă a vieţilor noastre. Visăm la celebritatea unei vedete de Hollywood, la bogăţia celor din clasamentul Forbes 500, la puterea prezidenţială, la o frumuseţe de fotomodel, la un trup atletic, la o sănătate de fier şi la regăsirea tinereţii pierdute, însă cele mai frecvente, mai vii şi mai persistente dintre fanteziile noastre au legătură cu plăcerea carnală.

De ce e bine să avem fantezii

Fantezia este parte importantă în arta amorului, prelungeşte plăcerea, amplifică satisfacţia oferită în timpul unei întâlniri fierbinți şi prevesteşte pasiuni viitoare.

Fantezia ne poate susţine sexualitatea în perioadele de „secetă” ale romantismului şi poate să trezească din nou dorinţa pierdută şi să salveze relaţiile aflate într-un impas erotic.

Atât bărbaţii, cât şi femeile au fantezii picante. Cercetările arată că peste 95% dintre bărbaţi şi femei au trăit o fantezie în cursul vieţii lor. Conform unui studiu, 91% dintre femeile intervievate practicau cu regularitate fanteziile erotice pentru a-şi intensifica starea de excitaţie, în timp ce bărbații apelează deseori la fantezii pentru a rupe rutina, creând astfel sentimentul de noutate.

Cele mai frecvente fantezii sunt în strânsă legătură cu locațiile exotice, plăceri oferite de un necunoscut, o celebritate, relații practicate cu persoane de același sex și chiar acte care implică lipsa consimțământului.

Diferențe între EL și EA

Deşi studiile au descoperit că bărbaţii şi femeile dezvoltă fantezii erotice cu teme similare, stilul acestor fantezii diferă dramatic de la EA la EL.

Fanteziile femeilor sunt mai emoţionale, contextuale, intime şi romantice. Spre deosebire de bărbaţi, femeile se bazează, în fanteziile lor erotice, mai puţin de stimulii vizuali şi mai mult pe gândire şi emoţii, afecţiune şi angajament.

Bărbaţii, pe de altă parte, vizualizează porţiuni ale corpului și care implică uneori piese de lenjerie intimă. Chiar dacă fanteziile femeilor sunt la fel de vii, ele sunt rareori capabile să descrie în detaliu obiectele fanteziilor lor.

Fanteziile lor includ adesea descrieri imaginate ale propriei persoane, cum ar fi: “Arăt incredibil de sexi în lenjeria mea neagră preferată şi el nu-şi poate desprinde privirile de pe trupul meu”. Femeile tind, totodată, să descrie sentimente evocate de fanteziile lor: “M-am simţit fericită şi liberă.”

sursa: csid.ro

loading...
Loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Articole

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web