cuplu

Secrete picante: Pericolele care te pasc dacă nu faci amor regulat

in Articole de

Despre amor, numai de bine! Nu mai are rost să vorbim despre importanţa amorului regulat, despre nenumăratele lui beneficii pentru sănătate. Dar ce se întâmplă atunci când nu ai timp, chef sau posibilitatea să ai parte de partide frecvente?

Eşti mai anxioas/ă
Amorul are puterea magică de a te elibera de stres. Datorită hormonilor fericirii, endorfina şi oxitocina, poţi face faţă mai uşor situaţiilor stresante. Cu cât perioada de abstinenţă e mai mare cu atât eşti mai anxios/ă, îngrijorat/ă, încordat/ă, deprimat/ă. Sexologii recomandă ca măcar o dată la două săptămâni să avem o partidă hot.

Dacă viaţa ta amoroasă are de suferit, la fel şi sănătatea
Lipsa plăcerii de sub cearceaf te face mai vulnerabil/ă în faţa răcelii şi a gripei. Amorul regulat (1-2 ori pe săptămână) stimulează sistemul imunitar.

Libidoul scade
„Ori îl foloseşti, ori îl pierzi”, spune terapeutul sexual Michele Weiner David, autorul „The Sex-Starved Wife”: „Cu cât faci mai mult amor, cu atât mai mult probabil vei continua să produci testosteron, unul dintre hormonii primari responsabili pentru dorinţă.”

Aviz bărbaţilor! Mare atenţie la cancerul de prostată!
Potrivit cercetărilor de specialitate, bărbaţii care fac amor în mod constant au un risc mai mic cu 20% de a face boala.

Te ”ofileşti” mai repede
În cartea sa, „Secrets of the Superyoung”, neurofiziologistul David Weeks, din Scoţia, scrie: „O viaţă amoroasă activă încetineşte procesul de îmbătrânire”.

sursa: one.ro

loading...
Loading...

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Ultimile din Articole

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web