Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Secretul mariajului fericit! Cum ne pacalim datele genetice pentru a trai amandoi fericiti pana la adanci batraneti?

in Diverse

Putem face ca dragostea sa dureze o viata numai daca acceptam diferenta de comportament ca pe un dat al naturii umane

Cultivati intimitatea!

  • Intr-o casatorie fericita, sotul si sotia isi creeaza mici ritualuri care ii apropie: intalniri la ceas de seara, cina in familie, telefoane si mesaje cand unul dintre ei este departe de casa. Dar cei doi nu trebuie sa-si petreaca in intimitate fiecare clipa. Micile ritualuri devin stalpii mariajului nu prin frecventa lor, ci prin faptul ca ajuta la consolidarea relatiei de dragoste in perioadele in care viata de zi cu zi devine prea sresanta.
  • Sotii dau dovada de amabilitate si politete unul fata de celalalt mai tot timpul.
  • Cei doi isi rezolv diferentele, in loc sa le lase sa mocneasca. Sigur ca se mai infurie si se mai cearta, dar apoi isi cer scuze pentru rautate si isi rezolva conflictele. La nevoie, cer ajutor de la prieteni, familie sau chiar de la specialisti.

Protejati-va independenta!

  • Fiecare dintre parteneri apreciaza excentricitatile si modul diferit in care se comporta celalalt, mai ales diferentele care tin de natura specifica a barbatului si a femeii.
  • Fiecare are propriul grup de prieteni, in general femei, in cazul sotiei, respectiv barbati, in cazul sotului. Si fiecare ii incurajeaza pe celalalt sa continue aceste prietenii. De-a lungul anilor pot avea surpriza sa descopere ca, desi partenerul le este cel mai bun prieten, o buna parte din nevoile lui emotionale se implinesc si prin altii.
  • Fiecare lasa loc si pentru altceva in casnicie. De exemplu, daca pentru unul dintre parteneri este foarte important un proiect anume, un hobby, un sport sau o anumita maniera de socializare, celalalt trebuie sa-si sprijine partenerul de viata in acest sens. Astfel, fiecare va avea un loc, o perioada sau o activitate proprie, care sa ii consolideze sentimental de importanta si putere. Conteaza enorm sa stii de la inceput ca sentimentele unuia fata de celalalt se vor schimba cu timpul si ca aceasta schimbare este fireasca. Chimia creierului joaca un rol important aici si nu are rost sa  i te impotrivesti.
loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Diverse

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web