Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Secretul tinereții se află în spațiu. Un astronaut s-a întors pe Pământ mai tânăr și mai înalt decât fratele său geamăn

in Curiozitati/Extern/Stiri online

Secretul tinereții este pe cale să fie deslușit dacă ne raportăm la experiența incredibilă trăită de un astronaut după ce a realizat imediat ce a pus picioarele pe Pământ că fratele său geamăn pare mai în vârstă decât el și chiar este mai scund.

Scott Kelly (foto dreapta) este un astronaut american pasionat de meseria sa și trimis deseori în misiuni speciale. Ultima misiune a astronautului a durat 340 de zile, cea mai lungă din cariera sa, dar și cea mai bizară. S-a întors cu puternice dureri musculare și sensibilitate la nivelul pielii. Mai mult decât atât, a realizat că fratele său geamăn, Mark, pare mai bătrân decât el, iar ceea ce a fost de-a dreptul surprinzător este faptul că Scott este mai înalt cu 3,8 centimetri decât atunci când a plecat în spațiu.

”Sunt surprins! Mă simt foarte diferit din toate punctele de vedere, în comparație cu prima misiune în spațiu”, a declarat Scott Kelly în cadrul unei conferințe de presă. În ceea ce privește faptul că a crescut în înălțime, astronautul glumește spunând că ”gravitatea s-a ocupat să pună lucrurile în ordinea corectă”.scott si mark.jpg2

Potrivit presei internaționale, cei doi frați gemeni s-au născut în anul 1964, la o diferență de 6 secunde și de-a lungul vieții au fost mereu gemeni perfecți. Astăzi, Scott pare vizibil mai tânăr decât fratele său, explicația fiind în Teoria Relativităţii a lui Einstein. Teoria se referă la timpul care trece mult mai încet atunci când un obiect se mişcă în spaţiu, însă atunci când acesta este staţionar timpul trece mult mai rapid. De asemenea, timpul trece mult mai încet atunci când obiectul se află mai aproape de o masă gravitaţională, precum Pământul.

În concluzie, pentru astronaut timpul în spațiu a trecut mult mai încet și ținând cont de faptul că nici corpul său nu a fost expus niciunui factor nociv prezent pe Pământ, Scott Kelly a îmbătrânit mai greu.

Cei doi gemeni sunt studiați de către specialiștii NASA, ambii find supuși unor examene medicale complexe, însă rezultatele studiului vor fi cunoscute abia după 6 ani, timpul necesar pentru a analiza cu exactitate schimbările fizice ale astronautului și cauzele lor, după cum au declarat experții NASA.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate