Semnal de alarma! Profesoara romanca certata ca nu stie limba maghiara, intr-un autobuz din Targu Mures

in Articole

IN CE TARA TRAIM? CARE ESTE LIMBA NOASTRA OFICIALA IN AUTOBUZ, IN TRAMVAI, LA MAGAZIN, LA SCOALA, SI ORIUNDE PASESTI IN ACEASTA TARA? SE POATE SA FIM CERTATI IN TARA NOASTRA CA NU STIM ALTA LIMBA DECAT LIMBA NOASTRA STRAMOSEASCA!

O doamna profesoara din Cluj Napoca, care s-a reîntors după zeci de ani in orașul ei de suflet, Targu Mures, acolo unde si-a petrecut anii de școala,  a rămas socata de faptul ca intr-un autobuz nimeni nu vorbea românește. Ba mai mult, distinsa doamna a fost certată că nu ştie limba maghiara, de către pasagerii acelui autobuz, replicându-i-se  in cele din urma, in românește că, dacă nu știe limba maghiara n-are ce căuta in Targu Mureș!

certata-ca-nu-stie-limba-maghiara-in-autobuz

Redam mai jos, INTOCMAI scrisoarea adresata cotidianului online avantulliber.ro de catre profesoara mai sus amintita.

Mă aflu de câteva zile într-o vizită familială, de la Cluj-Napoca în Târgu-Mureş, unde m-am întors de decenii, în amintirea anilor de şcoală trăiţi cu emoţie şi respect la fostul Liceu «Unirea».

Într-o scurtă călătorie cu autobuzul nr. 44, în data de 5 august, între orele 10-11, am trăit un incident agresiv, etnic, neaşteptat şi inacceptabil oriunde ne-am afla în România. Vroiam să-mi cumpăr bilet de călătorie, dar nu se remarca prezenţa unui casier. Am întrebat-o pe o cetăţeancă, cum aş putea proceda. Mi s-a replicat explicativ în limba maghiară. În maşină se vorbea tare, ostentativ, de majoritatea călătorilor în limba maghiară.

I-am replicat «doamnei» că nu înţeleg ce mi-a răspuns. Contrariată, m-a admonestat că nu ştiu să vorbesc ungureşte, altfel, ce caut în Târgu-Mureş? Atunci eu am întrebat-o dacă suntem în Ungaria sau în România. Nu mi-a răspuns. Agresivei unguroaice vârstnice i s-au asociat şi alţii de teapa ei, precizând că drepturile minorităţii maghiare sunt necesare şi imperative. Cam un sfert de oră am fost comentată în colectivitatea lor, nimeni nu mi-a luat apărarea. Se pronunţau repetat, cuvântul «ţigan», cu referiri la persoana mea, şi alte opinii depreciative, pe care le-am intuit, amintindu-mi unele cuvinte ştiute din anii de şcoală, din fosta Regiune Autonomă Maghiară.

Mă simt copleşită de nedreptatea istorică şi actuală asupra românilor ardeleni, amplificată de legi privilegiate, abuzive, iresponsabile, făcute de inculţii politicieni actuali, trădători de ţară. Am avut ocazia să cunosc şi alte ţări din lume (SUA, Canada, Germania), unde limba oficială este limba naţională, obligatorie pentru toţi cei care vor să fie cetăţeni ai acelor ţări.

Pe lângă drepturi, în echilibru, există obligaţii netârguite după interese politice. Cer introducerea, în Constituţie, a unui articol privind retragerea cetăţeniei tuturor acelora care aduc prejudicii României, însemnelor naţionale şi limbii române„.
NU AVEM NUMELE ACESTEI DOAMNE PROFESOARE, NU STIM DACA INCIDENTUL S-A INTAMPLAT CU ADEVARAT SAU NU, INSA DACA CELE RELATATE DE DANSA MAI SUS SUNT REALE, NOUA, CA ROMANI IN TARA NOASTRA NU NI SE PARE NORMAL CEEA CE I S-A INTAMPLT. E STRIGATOR LA CER!

NU SUNTEM CONTRA ETNICILOR MAGHIARI, DIMPOTRIVA UNII CHIAR SUNT OAMENI DEOSEBITI,  INSA CU SIGURANTA DACA ACELASI LUCRU S-AR FI INTAMPLAT IN UNGARIA SAU IN ORICARE ALTA ŢARA DIN ACEASTA LUME, ORICARE DINTRE NOI NE-AM FI SIMȚIT FĂRĂ ȚARĂ! CREDEȚI CA ACEST INCIDENT ESTE UNUL IZOLAT?

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

2 Comments

  1. „Un cioban,mergea pe munte si la un moment dat,da d-un izvor,da sa bea dar aude aievea ca e otravit!Omul se aseaza,isi scoate sarica,slana,pita si asteapta,poate o mai trece vre-unul.Iata ca apare un oltean,da sa bea,ciobanul ii spune ca-i otravita apa,acesta ii multumeste,etc.Dupa ceva timp apare si-un bozgor.- Mai,omule,nu bea ca-i otravita apa!ii spune ciobanul.Raspunsul:- Nem tu dom,romano(sau,ma rog,cu s-o scrie – scuze!).In cazul acesta,ciobanul ii spune ungurului:Eh!Atunci bea incet,ca-i rece” – E banc,tratati-l ca atare!

  2. Nu este nici o greseala acesti unguri ordinari sunt dusmanii Romaniei si ai romanilor.Acesti bozgori trebuie alungati din Romania care este pamantul sfant al romanilor.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*