Semnalul impunerii unui bir ascuns pe munca romanilor! Rovana Plumb a dat indicatii pentru impozitarea retroactiva a diurnei

in Politic

Rovana Plumb a dat indicatii pentru impozitarea retroactiva a diurnei

Inspectorii de la Antifrauda din cadrul ANAF au declansat o adevarata prigoana impotriva societatilor de munca temporara pentru obligarea acestora sa impoziteze, retroactiv, diurnele muncitorilor detasati la munca in Europa. Desigur, scopul actiunii pare si de aceasta data unul nobil, si anume disciplinarea suplimentara a fiscalitatii si aducerea de bani la buget.

Numai ca, asa cum se intampla de obicei in Romania zilelor noastre, totul pare a se fi transformat intr-un adevarat „hold up” prin care statul roman jupoaie si ultimele activitati private care mai aduceau, de bine, de rau, niste bani in tara. Culmea este insa ca, dupa cum sustin sursele noastre, itele acestei operatiuni de o complexitate fara precedent, care afecteaza direct peste jumatate de milion de familii de romani care isi castiga painea muncind in strainatate, duc la ministrul Muncii si Protectiei Sociale. Pentru ca Rovana Plumb ar fi dat, la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, un ordin intern clasificat drept „secret de serviciu” care a dat semnalul impunerii acestui bir ascuns pe munca romanilor. Iar daca alti sefi de institutii au refuzat sa intre in aceste combinatii, controversatul lider al ANAF, Gelu Diaconu, si-a zis ca probabil ii prinde bine inca un stalp de sustinere in guvern, asa ca a aceptat declansarea „diurniadei”.

Isteria diurnei

gelu diaconu

Seful ANAF, Gelu Diaconu da din nou dovada de exces de zel

Dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, nimeni alta decat „ministra mamicilor”, Rovana Plumb, este cea care a dat pretioasele indicatii pe care inspectorii ANAF le urmeaza acum cu excesul de zel deja dovedit si in alte situatii. Iar nebunia careia i-au cazut victimele firmele specializate in recrutarea si plasarea fortei de munca in strainatate a inceput dupa ce, la sfarsitul anului trecut, ANAF mai daduse o „perie”, controland in luna decembrie tot ce misca pe acest segment de activitate. Insa probabil ca „initiatii” in tocarea fondurilor europene despre care exista suspiciuni ca s-ar afla in spatele actualei actiuni nu au fost multumiti de ritmul in care se elimina concurenta. Cert este doar ca, in jurul datei de15 ianuarie, a reinceput isteria, in urma unui ordin intern al Rovanei Plumb. Care a cerut sprijinul si altor institutii pentru a „defrisa” societatile romanesti care au ca obiect de activitate recrutarea si plasarea fortei de munca.

muncitori

Sute de mii de romani muncesc detasati in strainatate

Singurul care a pus imediat umarul a fost Gelu Diaconu, asa ca inspectorii ANAF au decis sa considere diurna drept venit de natura salariala, urmand astfel a calcula toate obligatiile aferente in cauza. Si, practic, de aici a inceput nebunia, firmelor imputandu-li-se plata a milioane de euro pe care nu le-au incasat practic niciodata! Astfel, li s-a blocat pur si simplu activitatea, punandu-se in pericol veniturile a sute de mii de romani care isi castiga painea cinstit in strainatate, prin detasare. Si cum firmele sunt obligate sa impoziteze retroactiv diurnele muncitorilor din strainatate, situatia pare de-a dreptul hilara, inclusiv pentru expertii in domeniu.

„Impozitare ilegala”

drumuri

Isteria diurnelor ii poate pune pe butuci pe transportatorii romani

Este suficient astati sa redam opinia unuia dintre cei mai in masura sa se exprime in acest sens, consultantul fiscal Adrian Benta, profesor doctor in economie:  ”Practic, prin deciziile ANAF se anuleaza dreptul de diurna al unor salariati! Iar limitarea acestui drept este ilegala, reincadrarea diurnei in venituri salariale fiind eronata”. Mai mult, consultantii fiscali avertizeaza si asupra faptului ca inspectorii ANAF pot raspunde solidar in instante pentru impozitarea ilegala a diurnelor angajatilor care muncesc in Europa. Si chiar daca, fie si neoficial, conducerea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale arunca pisica in curtea unui ministru francez, care ar fi cerut limitarea accesului lucratorilor romani pe piata muncii din Hexagon, poate la mijloc nu este doar un nou exemplu de servilism fata de noua „Inalta Poarta” din Occident. Pentru ca aproape nu ne-ar mai mira daca altcineva va profita in curand din plin de eradicarea concurentei reprezentata de firmele care, platindu-si de ani de zile taxele legale, nu au mai facut insa fata si la acest nou bir, pe care expertii il considera ilegal. Chiar daca astfel victime colaterale ar fi sutele de mii de romani care muncesc cinstit prin toata Europa.

sursa: enational.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*