Șerbet…ca pe vremuri!

in Dulciuri

serbet
Sursa foto: Rookiefood

În vremurile de tristă amintire, cum ne place să spunem, găseam în comerț multe sortimente de șerbet. Și erau bune, parcă aveau gust. Nu același lucru pot spune despre șerbetul pe care-l găsești în mai toate magazinele. Sunt foarte multe sortimente, dar…fără niciun pic de gust. Așa că puteți încerca această rețetă.

Aveți nevoie de 1 kg zahăr și un pahar suc de fructe(obținut prin stoarcerea, în tifon, a fructelor proaspete). Puneți pe foc, într-o cratiță smălțuită, sucul și zahărul. Întâi la foc mic, până se topește zahărul, apoi la foc iute. Luași mereu spuma și ștergeți marginile cartiței cu o cârpă udă. Șerbetul este legat în clipa în care turnați câteva picături într-un pahar cu apă rece și nu se dizolvă. Apoi dați cratița deoparte și lăsați puțin să se răcorească. Urmează apoi amestecarea, cel mai obositor procedeu. Este important să amestecați cu lingura de lemn într-un singur sens, până șerbetul își schimbă culoarea.

Adăugați o lingurișă de lămâie, amestecași încă puțin și îl puneți în borcane.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.