Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Sfântul Mina ne rezolvă problemele

in Spiritualitate

Despre Sfântul Mina se ştie că veghează asupra celor păgubiţi, ajutându-i să-şi recupereze pierderile, asupra fetelor şi femeilor părăsite de bărbaţii iubiţi şi că scoate adevărul la iveală, precum untdelemnul deasupra apei. Interesant este că, deşi considerat alungătorul hoţilor şi tâlharilor, aceştia îl au, la rându-le, drept protector şi i se roagă, ca să nu fie prinşi la furat. Însă oamenii spun numai că anumite ritualuri ajută cu adevărat.

LUMÂNĂRILE ÎNTOARSE AU ROLUL LOR

Numai lumânările sfinţite, din ceară curată, au efect. Se folosesc 3,33 sau 40 de lumânări. În ziua respectivă se ţine post negru şi se citeşte Acatistul Sfântului Mina. Lumânările se aprind, apoi se lipesc de sfeşnice cu capătul arzând în jos. Astfel se întorc gândurile duşmanilor, ursita şi se recuprează pagubele. În unele zone ale ţării, se practică acest ritual pe o perioada îndelungată. Vreme de 40 de zile, aşa încât ultima zi să pice de ziua sfântului. Se începe cu aprinderea unei lumânări, în prima zi, Apoi două şi tot aşa, până la 40. Deşi seamănă mai mult a ritual vrăjitoresc, care nu are de-a face cu credinţa creştină, mulţi preoţi accepta acest ritual făcător de minuni.

ÎI APARĂ ŞI PE HOŢI

În popor, data prăznuirii Sfântului Mina mai este cunoscută şi drept Ziua tâlharilor. Şi asta pentru că sfântul ajută la prinderea hoţilor şi la recuperarea pierderilor celor păgubiţi. Toţi cei aflaţi la necaz plătesc la biserică sărindare şi acatiste. An de an, pelerinii din toata lumea se îndreapta către lăcaşurile de cult care găzduiesc sfintele moaste. La Abu Mena, în Egipt, pe locul unde a fost ucis, s-a înălţat o mare mănăstire, un adevărat oraş închinat Sfântului Mina. La noi în ţara, părţi din sfintele moaşte se află la Catedrala mitropolitană din Iaşi, la bisericile care îi poartă numele din Suceava şi Bucureşti. Cei care au nevoie să li se facă dreptate, care sunt implicati în procese îndelungate, fetele care vor să se mărite şi nu-şi găsesc alesul sau au fost părăsite şi toţi cei care se simt nedreptăţiţi vin să i se roage, căci nu e credincios care să nu fi obţinut ce şi-a dorit de la Sfântul Mina.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate