Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Sfidare sau neatenție?! Punct de trecere in Ungaria inaugurat DOAR cu steagul SECUIESC. FARA DRAPELUL ROMANIEI

in Articole

Sfidare sau neatenție?! Deschiderea punctului temporar de trecere al frontierei de stat de la Bercu-Garbolc, situat pe raza administrativă a comunei Lazuri, județul Satu Mare, a fost marcată de o gafă de proporții.

Organizatorii, respectiv Primăria Lazuri – conform afirmațiilor prefectului județului Satu Mare, Radu Bud, nu au adus și steagul României la eveniment. În schimb, nu a lipsit steagul Republicii Ungare.

Prefectul Radu Bud a declarat că a atras atenția primarului comunei Lazuri, Ștefan Lengyel, asupra acestei gafe. Edilul a dat dispoziție să fie adus un steag, dar ceremonia s-a încheiat între timp. Este, practic, o uriașă gafă diplomatică.

În schimb, prefectul Bud a ținut să sublinieze că Imnul de Stat al României a fost intonat, dar a reamintit că au fost și alte lipsuri, printre care anumite borne de demarcație a frontierei de stat pe partea română! Prefectul Bud i-a dat dispoziție primarului Ștefan Lengyel să rezolve cât mai rapid aceste neajunsuri.

Redacția PresaSM.ro l-a contactat telefonic pe primarul comunei Lazuri, Ștefan Lengyel, dar acesta nu a răspuns.

LEGEA nr.75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, prevede la Art. 2. – Drapelul României se arborează în mod permanent: c) la punctele pentru trecerea frontierei, precum şi la aeroporturile cu trafic internaţional.

România a deschis în week-end-ul 18 – 19 februarie trei noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria în județul Satu Mare, măsura făcând parte dintr-un program de traversare a frontierei româno-ungare pe legături rutiere transfrontaliere, construite cu finanţare europeană. Este vorba despre Peleş – Zajta, Bercu – Garbolc și Horea – Omboly.

Măsura vizează asigurarea folosirii acestor legături transfrontaliere cât mai amplu posibil în limitele permise de acordul între Guvernele României și Ungariei privind legăturile rutiere peste frontiera de stat, până la aderarea României la spațiul Schengen. (Sursa)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate