Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Tradiții la români

in Spiritualitate/Stiri online
 „LA MULȚI ANI!” tuturor celor peste 1,3 milioane de români care poartă aceste nume sfinte.
 
 În data de 8 noiembrie sunt prăznuiți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și este o zi pe care Biserica o dedică îngerilor. Această sărbătoare are loc în data de 8, deoarece această cifră este simbolul vieții veșnice, iar îngerii aparțin vieții veșnice. 
 Sărbătoarea religioasă a Sfințiilor Arhangheli Mihail și Gavriil își are rădăcinile în secolul al cincilea și numele celor doi îngeri au semnificații deosebite. În ebraică Mi-cha-el înseamnă: Cine este Dumnezeu? iar Gabriel (Gavriil) înseamnă: Dumnezeu este puterea mea. Deci cele două nume serbate împreună nasc o întrebare și un răspuns la acea întrebare.
 Cei doi îngeri au chipurile pictate pe ușile altarelor bisericești. Sfântul Arhanghel Mihail este pictat pe ușa din nord, în chip de oștean cu mantie, are în mână o sabie care este semnul puterii, a dreptății și a judecății dumnezeiești. Sfântul Arhanghel Gavriil este pictat pe ușa din sud în haine de diacon și ține în mână un crin alb, simbolul purității, bucuriei și binecuvântării. Dacă Arhanghelul Mihail este cel care va face ca morții să iasă din morminte la glasul trâmbiței lui, Arhanghelul Gavril este cel care aduce omenirii vestea întrupării Fiului lui Dumnezeu.
 Românii au credința că Arhanghelii Mihail și Gavriil sunt îngerii care-i păzesc de la naștere până la moarte și la Judecata de apoi ei asistă și ard păcatele lumești, purificând conștiințele oamenilor. Se mai spune în folclorul românesc că Arhanghelul Mihail păzește la căpătâiul omului muribund și-i apăra sufletul de Satana care vrea să i-l fure.
 În această zi oamenii trebuie să aprindă lumânări, să se roage pentru sănătate și belșug în case și nu trebuie să muncească.

buzau-sfintii-mihail-si-gavriil

DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Spiritualitate

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web