buzau caini vama

Și banii au mirosul lor! România trimite în vămi doi câini special antrenați să găsească banii de contrabandă

in Articole/Diverse de

 Vămile din România vor primi doi inspectori cu blăniță care au fost special antrenați să găsească banii de contrabandă. Speedy și Billy se numesc cei doi câini care vor inspecta mașinile celor care vor să treacă frontiera. 

Speedy este un ciobănesc belgian de 2 ani  care a fost crescut la domiciliul antrenorului lui. Acesta a făcut dresajul să fie ca o joacă pentru câine și a avut grijă să-l recompenseze atunci când elevul lui găsea tinta fixată, în acest caz, banii. 

Billy este colegul de antrenamente a lui Speedy. Și el va executa misiuni în aeroportul Otopeni. Cei doi câini în afară de bani, au participat la misiuni de depistare droguri și țigări de contrabandă. 

Un câine experimentat în depistarea drogurilor și țigărilor ascunse, este labradorul Dinner , în vârstă de 5 ani. În ultima misiune la care a participat anul acesta, la începutul lunii iunie, vameșii de la vama Moravița, au confiscat aproape 13 mii de pachete de țigări care erau ascunse într-un camion. 

În Giurgiu, la centrul de instruire sunt antrenați 43 de câini pentru controlul la vămile din România. Alți 300 de câini sunt folosiți de Politia de frontieră la controalele de la granițele cu Moldova, Ucraina și Serbia. 

Un alt câine , la începutul lunii august, a ajutat inspectorii vamali să găsească 117.000 de euro care erau ascunși de doi ucrainieni care intrau în țară pe la Sighetul Marmației. 

ANAF vrea să mărească numărul câinilor dresați pentru depistarea banilor ascunși în mașini.

 

buzau caini vama

loading...
Loading...

Ultimile din Articole

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web