Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Situaţie fără precedent. Lefurile vor fi stabilite în funcţie de STUDII.

in Evenimente

Situaţie fără precedent în stabilirea criteriilor de salarizare la stat. Pentru prima dată, lefurile vor fi stabilite în funcţie de studii. Iar cel mai bine plătit bugetar va fi şeful statului, cu un salariu de aproximativ 20.000 de lei pe lună.

bani

Salarii la stat în funcţie de studii: de la SUPERIOARE, pana la angajaţi NECALIFICATI. Astfel, vor dispărea anomaliile din prezent, când o femeie de serviciu cu vechime poate câştiga chiar mai mult decât un medic rezident. Este varianta guvernului pentru sistemul de salarizare.

“Ce am propus ca prima viziune a fost sa gandim o alta filosofie a salarizarii, in asa fel incat sa aduca eficienta. Ar fi pe T1 necalificati, T2 ar fi studii mediii faca BAC, T3 medii si postliceale, T4 scurte de scurta durata si superioara. Bineinteles intre fiecare din acest trepte o sa avem o limita minima si maxima”, a declarat Rovana Plumb, ministrul muncii.

O dată cu aplicarea noii legi, cel mai sărac angajat la stat va câştiga 1.200 de lei. Iar cel mai bine plătit bugetar va fi Klaus Iohannis. Salariul său va creşte de la 6.700 de lei la 20.000 de lei.

“Stiti foarte bine ca este un dezastru cu salariile in sistemul bugetar incepand de la presedinte si pana la primul ministru care au salarii mai mici decat secretara din orice companie. Ministerul muncii incearca sa o rezolve de jos in sus, adica ridicand salariul minim”, a declarat Victor Ponta.

Din cauza majorării salariului minim pe economie, 19 clase de salarizare se suprapun. Motiv pentru care, de la 1 iulie, statul se gândeşte să majoreze salariile pentru o parte din bugetari. Respectiv pentru cei care astăzi câştigă circa 1.000 de lei pe lună şi au studii superioare.

Majorările ar urma să se aplice în principal pentru angajaţii din administraţia publică vorbim aici fie de personalul contractual fie de funcţionari publici. Majorările ajug până la 30 la sută. Astfel, pentru un secretar general de primărie, cu un salariu de 1.000 de lei, în varianta majorării, leafa ar creşte la maximum 1.300 de lei.

În învăţământ, profesorii vor primi în acest an o majorare de 10% în doua tranşe. Prima, de 5% a fost deja aplicată de la 1 martie, urmând ca de la 1 octombrie lefurile acestora să crească din nou, tot cu 5%. Personalul nedidactic va primi însă până la 15%, tot de la 1 iulie, dacă varianta actuală a legii salarizării va fi aplicată.

CINE VA AVEA SALARIUL MAJORAT ÎN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ
medic veterinar – creştere până la 30%
inginer topograf – creştere până la 30%
secretarul primăriei – creştere până la 30%
Sursa: proiect Legea Salarizării

CU CÂT AR CREŞTE SALARIILE DE LA 1 IULIE
secretar general de primărie- 1.000 lei/lună
majorare de la1 iulie- maximum 300 lei
Sursa: Calcule România TV

CINE VA AVEA SALARII MAI MARI ÎN EDUCAŢIE
profesori – creştere 5% de la 1 octombrie
personal nedidactic – creştere până la 15% de la 1 iulie
Sursa: proiect Legea Salarizării

Sursa: romaniatv.net

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate