buzau tantar tigru

ȘOC! În România a apărut primul caz de infectare cu virusul Zika

in Articole/Sanatate de
În România a fost confirmat primul caz de infectare cu virusul Zika la o femeie de 27 de ani din București. Femeia a fost internată pentru două zile la Spitalul Victor Babeș din Capitală și a fost externată deoarece era în afară de orice pericol. 
Tânăra, domiciliată în sectorul 6 al Capitalei, prezenta o febră ușoară, erupții pe piele și pe brațe. Ea se întorsese dintr-o excursie în Martinica. Femeii i s-au  analizat probele recoltate, la Victor Babeș în laboratorul spitalului și la Institutul Cantacuzino. Diagnosticul a fost confirmat, dar s-a arătat  că este un caz de import dintr-o zonă de risc, cu transmitere activă și nu este vorba despre o infectare pe teritoriul țării noastre.
Virusul Zika se transmite în special prin înțepătura  țânțarilor Aedes Aegypti, cunoscuți ca țânțarii tigru, care își au originea în zonele tropicale și sub-tropicale, dar și prin contactul sexual.
ATENȚIE! Virusul Zika nu se transmite pe calea aerului sau prin contact cu pielea. 
Pentru cei care intră ușor în panică, vă anunțăm că în România nu există acest tip de țânțar.
 Infecția provocată de acest virus nu evoluează sever, doar la femeile însărcinate care s-au infectat există pericolul apariției de afecțiuni neurologice și malformații la fetuși.
 Deoarece seamănă cu o răceală, nu necesită un tratament special, ci doar odihnă și medicație corespunzătoare împotrivă durerilor și febrei.

 

loading...
Loading...

Ultimile din Articole

Mergi SUS

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web