Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

SOC valutar! Leul a atins cel mai mic nivel

in Evenimente

Protestele pun presiune pe cursul valutar. Leul a atins cel mai mic nivel din ultimele patru luni.

curs_valutar_02_8efa8521ba_39416400

Manifestaţiile din stradă şi demisia Guvernului pun presiune pe piaţa valutară. Leul a atins cel mai mic nivel din ultimele patru luni în raport cu euro. Evoluţia monedei locale şi a economiei depind acum de cât de repede se va forma noul Executiv.

Leul nu rezistă presiunilor pieţei: euro a depăşit pragul psihologic de 4 lei şi 45 de bani. Moneda locală se depreciază şi în raport cu dolarul, care a ajuns la 4 lei şi 9 bani. De altfel, în ziua demisiei Guvernului, moneda americană a atins maximumul ultimelor 7 luni, potrivit Digi 24.

Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal: Deocamdată avem o stare de incertitudine, sperăm să se lămurească lucrurile foarte rapid astfel încât incertitudinea să nu mai aibă efect asupra volatilităţii din pieţele financiare care evident mai departe se transmit la nivel de clienţi, la nivel de dobânzi, curs.

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale, spune că efectele vor depinde de rapiditatea cu care se va forma noul Guvern şi deciziile pe care acesta le va lua. Ce pot să vă spun este că, în prezent, situaţia macroeconomică, pe care o monitorizăm, este stabilă, în general poziţia economică a ţării este bună”, a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a cerut public formarea rapidă a unui guvern pentru a nu lăsa incertitudine pe pieţele financiare în privinţa României.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate