Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Specialistii din Valcea au creat „LUPUL ELECTRIC”, prima masina electrica romaneasca produsa in serie

in Diverse

O echipă de specialiști de la Institutul de Criogenie și Separări Izotopice din Vâlcea a făcut o mașină electrică, pe care estimează că ar putea să o lanseze pe piață, în serie, la începutul anului 2019.

Potrivit Hotnews.ro, reprezentanții Institutului au făcut deja un plan de costuri și graficul de lucru pentru realizarea formei finale a „Lupului electric”, așa cum a fost denumit automobilul. Mașina electrică urmează să fie produsă în scop utilitar și să ajungă la o autonomie de 300 de kilometri.

Proiectul a început în 2012, iar până acum, specialiștii de la Vâlcea au ajuns la o autonomie de 180 de kilometri. „Lupul electric” este o dubiță. Bateriile sunt amplasate pe podea și pentru ca mașina să aibă o autonomie cât mai mare, acumulatorii sunt încărcați de o pilă de combustibil cu hidrogen.

„Pentru a i se mări autonomia de parcurs, care este principala problemă la o mașină electrică, bateria este încărcată de o pilă de combustibil cu hidrogen. Bateriile sunt în carcasa mașinii, pe podea. În dubă sunt sistemele energetice electrice de conversie a energiei de la pilă pentru baterii și rezorvorul de hidrogen.

Mașinile cu adevărat comerciale, experimentale făcute de firmele mari, au bateriile de hidrogen turnate în podeaua mașinii. Așa spatiul este mai mare. Autonomia este dependentă de cât de mult hidrogen poţi să pui. Mașina, care este o primă formă, are pe bord indicatori care arată nivelul de încărcare a bateriei, dar și câți kilometri mai are de parcurs mașina”, a explicat prof. dr. fizician Mihai Varlam, pentru Libertatea.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice Rm. Vâlcea (ICSI) a fost fondat în anul 1970 sub denumirea de Uzina „G” Rm. Vâlcea, ca o instalaţie pilot industrial experimentală. După Revoluția din `89 a fost reorganizată și a devenit institut, iar din 1996 a primit acreditare ca unitate componentă a sistemului de cercetare-dezvoltare de interes național.

Sursa: canalmedia.tv

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Diverse

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate