Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

SPECIFIC ROMÂNESC! A ieșit la pensie pe o sumă IMENSĂ și a fost reangajat de premierul Tudose

in Politic

Asta se întâmplă în România, după ce premierul Mihai Tudose a anunțat modificarea pensiilor militare, ale instituțiilor militarizate, ale MAI, MApN, SRI, SIE și STS. Scandalul pensiilor speciale au scos la iveală lucruri de-a dreptul șocante și ne-au arătat în ce buzunare se duc banii românilor. Decizia executivului a stârnit un val de cereri de pensionare, printre care și a secretarului de stat Cornel Gabriel Ciocoiu (45 de ani).

Potrivit Digi24, acesta este unul dintre privilegiații care încasează două salarii pentru aceeași muncă depusă. Acesta a fost reangajat de premierul Tudose pe același post, încasând salariul normal și pensia, egală sau chiar mai mare decât venitul salarial.

Se pare că în Ministeul de Interne condus de Carmen Dan sunt 3 astfel de cazuri. Secretarul de stat Cornel Gabriel Ciocoiu a fost trecut în rezervă cu grad de general și o pensie lunară de peste 13.000 lei, iar după o zi, acesta a fost reangajat în aceeași funcție.

De la MAI, Ciocoiu a câștigat în total, în 2016, potrivit declarației de avere, peste 140.000 de lei.

Alt caz este cel al lui Cătălin Breazu, fost director general adjunct în MAI, reangajat consilier la cabinetul secretarului de stat.

Cumulul pensiei cu salariul este permis, din 2014, grației modificărilor legislative aduse de PSD. Cumulul fusese interzis în 2009 de Emil Boc pentru a reduce cheltuielile bugetare, scrie bugetul.ro

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Politic

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web