Spectacol impresionant! Furia naturii dezlantuita asupra Farurilor Bretaniei

in Turism/Video

Încă din cele mai vechi timpuri, farurile maritime au fost de un real ajutor marinarilor care navigau în larg şi care se puteau orienta după luminiţa din vârful lor. Amplasate în zonele de coastă şi înconjurate de valuri puternice, se întâmplă adeseori ca furia naturii să se dezlănţuie iar farurile să dispară cu totul preţ de câteva clipe sub apele învolburate ale Oceanului

1799145_731604586880356_796426077_o

Bretania este regiunea situata in partea nord-vestica a Frantei. Bretania este un tinut salbatic si dur, dar este o regiune de o frumusete singulara. Farurile Bretanieisunt constructiile care au insemnat un adevarat ajutor pentru marinarii care navigau in larg si care cu ajutorul acestora se puteau orienta mai usor dupa luminita din varful lor. Acestea sunt aplasate in zonele de coasta, intr-un loc unde sunt inconjurate numai de valurile puternice ale Oceanului Atlantic.

Astfel, in filmuletul de mai jos puteti vedea cum  Farurile Bretaniei reusesc sa reziste in fata furiei naturii. Puteti vedea cum acestea dispar pentru cateva clipe sub apele involburate, insa acestea rezista cu o forta uimitoare in fata acestor valuri atat de puternice. Imaginile surprinse reusesc sa impresioneze prin spectaculozitatea lor, Farurile Bretaniei supravietuind chiar daca forta cu care acestea sunt lovite este una deosebit de mare.

h-la-pointe-du-raz

Apele învolburate ale Mării Nordului ca de altfel şi ale Oceanului Atlantic îşi spun cuvântul mai ales în zilele în care vremea e neprielnică, agitându-se atât de tare încât farurile aproape că dispar sub imensele valuri de spumă, pentru ca apoi să reapară maiestuoase în aceleaşi locuri în care stau de veacuri.

Ar-men, Tevennec sau La Vieille sunt denumirile unora dintre aceste construcţii trainice care nu au fost şi încă nu pot fi doborâte nici chiar de cele mai furioase furtuni. Ele apar în aceste imagini uimitoare care ne demonstrează încă o dată că farurile au fost şi rămân simboluri ale ingeniozităţii umane, supravieţuind testului de rezistenţă la

In zilele nostre, Farurile Bretaniei sunt echipate cu emitatoare radio si sunt complet automatizate si computerizate. Acestea sunt unele dintre cele mai trainice constructii, ramanand adevarate simboluri ale ingeniozitatii umane. Farurile Bretaniei reusesc sa reziste in fata celor mai furioase furtuni si chiar daca pret de cateva secunde acestea dispar sub valurile puternice care le lovesc, acestea isi fac aparitia intr-un mod cu adevarat maiestus. Acestea chiar daca de multe secole au fost lovite zilnic de aceste valuri puternice ale Oceanului Atlantic si ale Marii Nordului, ele supravietuiesc si astazi si cu siguranta vor supravietui foarte mult timp de acum incolo.

De-a lungul timpului, Farurile Bretaniei au devenit simbol al sigurantei, dar si un simbol al orientarii. Inca din cele mai vechi timpuri, acestea ajutau marinarii sa ne intoarca cu bine acasa. Acestea au rezistat in fata furiei naturii si chiar daca si de acum incolo for fi supuse celor mai vitrege conditii, Farurile Bretaniei vor ramane constructiile care accentueaza frumusetea naturii. 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.