Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Statul oferă 40.000 de euro românilor plecați în străinătate pentru a se întoarce în țara și a demara o afacere

in Articole/Economie

În cadrul programului „Diaspora Start-up” care are alocați 30 de milioane de euro din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, miercuri a fost deschis apelul de proiecte. Românii aflați în străinătate și care vor să se întoarcă în țară pentru a-și deschidere o afacere pot să depună până la data de 29 noiembrie 2016, oră 16:00 propunerile de proiect.
Etapa I- Administratorii de schemă de antreprenoriat(furnizorii autorizați, publici și privați, de Formare Profesională Continuă; organizații sindicale și patronate; Comitete Sectoriale cu personalitate juridică cât și membri ai acestora; autorităti ale administrației publice locale; asociații profesionale; camere de comerț și industrie; ONG-uri; universităti) depun propunerile de proiect care vor fi în valoare de cel mult 5 milioane de euro. Ei se angajează să le acorde viitorilor antreprenori subvenții și să-i pregătească pentru demararea unei afaceri în țară.
În etapa a II-a, cetățenii români eligibili (adică cei cu vârstă minimă de 18 ani, care fac dovada rezidenței sau a domiciliului în străinătate de minim 12 luni)care doresc să înființeze o afacere în țara lor, să poată accesa fonduri în valoare de maxim 40.000 de euro. Prin intermediul administratorilor de schemă de antreprenoriat, ei pot urma programe de formare antreprenoriala de tip e-learning. Organizațiile și instituțiile care vor administra proiectele și banii din schema de finanțare vor fi cele de la care viitorii antreprenori vor primi banii.
Până la data de 30 octombrie 2016, organizațiile din diaspora interesate de acest program, sunt rugate să trimită datele de contact la adresa diaspora@mae.ro. Acestea vor fi incluse într-o lista care va fi publicată pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene și Departamentului Politici pentru Reletia cu Românii de Pretutindeni.

buzau-euro

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Articole

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web