Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Stephen Hawking despre extraterestrii

in Curiozitati

Hawking

Potrivit astrofizicianului britanic, un eventual contact cu acestia ar putea fi dezastruos pentru umanitate. Teoriile cercetatorului, unul dintre cei mai celebri specialisti in cosmologie din lume, pana anul trecut titular al catedrei de matematica-fizica de la Cambridge, vor fi prezentate intr-o serie de documentare programate in perioada urmatoare de Discovery Channel.

Intr-un univers cu o suta de miliarde de galaxii, fiecare continand sute de milioane de stele, este putin probabil ca Terra sa fie unicul loc unde sa se fi aparut viata. Aceasta este convingerea lui Stephen Hawking, 68 de ani, matematicianul si fizicianul inzestrat cu un coeficient de inteligenta extraordinar, celebru pentru teoriile lui nonconformiste.
„Pentru creierul meu matematic, existenta extraterestrilor este perfect rationala”, a declarat Hawking,.

Omul de stiinta, care sufera de atrofie musculara progresiva, fiind constrans sa traiasca intr-un scaun cu rotile si sa comunice prin intermediul unui sintetizator vocal, considera ca formele cele mai probabile de viata extraterestra ar putea fi microorganismele si animalele simple; in ultima instanta, aceste specii au dominat Terra vreme de milioane de ani.

Cu toate acestea, mai avertizeaza el, „contactul cu extraterestrii ar putea fi devastator pentru rasa umana”. Motivul? Hawking compara situatia cu descoperirea Americii din 1492: „Cand Columb a debarcat in America, lucrurile nu au mers prea bine pentru indigeni”. Adica, a explicat el, dupa ce vor fi epuizat toate resursele propriei planete, extraterestrii-nomazi ar putea pleca „la vanatoare” prin galaxii, pentru a descoperi alte planete de care sa profite. „Aceste fiinte ar putea supune si coloniza planetele la bordul unor nave gigantice. Ajunge sa ne privim pe noi insine pentru a ne da seama cum s-ar putea transforma viata inteligenta in ceva ce nu am vrea sa cunoastem”.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate