Stiai care este cel mai otravitor animal din lume? Nu este sarpele

in Curiozitati

Regnul animal este plin de creaturi periculoase și mai ales otrăvitoare. Dar de data asta, ne vom concentra pe animale mortale  mortale care există în natură. Vreti sa stiti?

Broasca de aur, animalul cel mai otravitor din lume

Animalul care poate introduce mai mult venin venin în corpul vostru nu este un șarpe, nici un animal de pradă cu labe mari. Este o mică ființă care niciodată nu v-ati fi imaginat că are această putere.

Ea este cunoscuta ca ” broasca Poison de Aur „aceasta speciie este inclusa în familia celor mai otravitoare broaste din natura. Ea trăiește în coasta Pacificului de Panama și Columbia , în special în pădurile sale mlăștinoase.

Dimensiunea acestei broasca este minuscula, poate ajunge la un maxim de 55 mm, dar veninul  ei este atât de puternic incat poate provoca moartea unui om și animalelor mai mari imediat. Are picioarele care par perne, ceea ce le permite sa se urce pe plante. Culoarea lor este vibrantă și servește pentru a avertiza prădătorii de capacitate nociva a veninului.

Poison Frog poate fi de 3 culori: portocaliu, menta si galben, acestei din urmă ii revine numele de „Broasca de aur” și este cea mai frecventa specie.

Broasca de aur

Pielea ei este ca o scoarță acoperita de batracioroxina , aceasta otrava poate provoca moartea oricărui om sau animal.

Nativii din zona folosesc adesea acest otravă pentru vânătoare, într-un proces complex, în care broasca este „gatita” la foc pentru a obține otrava în formă lichidă ce va fi stocata pentru cel mult doi ani. Otrava este pulverizata pe săgeți la vânarea animalelor.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.