Stiati ca reprezentarea mortii cu coasa in mana isi are originea chiar aici, in tara noastra, Romania?

in Curiozitati

Cu totii cand ne gandim la moarte, cultura noastra generala ne duce cu gandul la un schelet acoperit de o pelerina si care tine in mana o coasa. Dar v-ati intrebat de ce tine moartea tocmai o coasa in mana? De ce nu alt obiect, precum o sabie sau un topor?

de-ce-tine-moartea-coasa-in-mana

Mai mult decat atat, stiati ca reprezentarea mortii cu coasa in mana isi are originea chiar aici, in tara noastra, Romania? Inca un motiv pentru care putem fi mandri ca suntem romani.

Cu ani in urma, stramosii nostri se temeau destul de mult de cei decedati si credeau ca, daca nu sunt opriti, acestia vor iesi din morminte si bantui pe cei aflati inca in viata. Dar, stramosii nostri, au gasit pe loc o solutie care sa impedice teroarea fantomelor prin ingroparea decedatului impreuna cu obiecte ascutite. Logica lor ar fi fost ca mortului ii va fi frica sa se miste in mormant din cauza sa nu se taie.

Astfel a devenit ceva comun in tara noastra ca in sicriu sa se puna pe langa mort si o coasa sau o secera, lucrurile ascutite cele mai comune din gospodaria unui om.

Si cum in tara noastra era obiceiul ca la sapte ani sa se dezhumeze mormantul, imaginea pe care o vedeau oamenii era compusa dintr-un schelet acoperit de un giulgiu si coasa.

Si asa toata lumea reprezinta moartea printr-un schelet cu o coasa in mana, si noi nu putem decat sa fim mandri ca suntem roamani.

Citeste mai mult aici:

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*