Stiati care este viteza optima de mers cu un autovehicul pentru a avea cel mai mic consum?

in Curiozitati

Exista mai multe mituri care presupun consumuri minime de combustibil dar in acest articol va fi discutia despre care este viteza optima de mers pentru a avea un consum minim de combustibil.

In mod normal o masina are un consum de combustibil eficient la viteze mai mari deoarece este ajutata si de forta motrica. Dar la un moment dat viteza atinge un maxim si de atunci tu de fapt folosesti mai mult combustibil pentru a prinde viteza mai mare. Pe langa asta, cu cat ai viteza mai mare cu atat intampini din partea vantului o rezistenta mai mare.

Echipa Mythbusters a pregatit un circuit avand distanta de 1 mila (1,6 km) si au inceput sa faca cateva experimente. Ei au facut trei curse a cate 20 de ture de circuit cu vitezele de 45 mph (72 km/h), 55 mph (88 km/h) si 65 mph (104 km/h) si au masurat consumul de combustibil dupa fiecare cursa.

Masuratorile arata ca la o viteza de 65 mph consumand doar un galon (3.78 l) de combustibil se pot parcurge 33.8 mile. La o viteza de 55 mph consumand doar un galon de combustibil se pot parcurge 39.4 mile. Si in final, consumand doar un galon de combustibil la o viteza de 45 mph se pot parcurge 43.5 mph.

Concluzia este ca se poate face o economie de aproximativ 29% daca viteza se mentine aproximativ 45 de mile pe ora.

mituri spulberate care este cea mai buna viteza de condus masina

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*