Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Stire care ar demola toate religiile si credintele: Arca lui Noe de pe muntele Ararat este reala

in Curiozitati

Arca lui Noe de pe muntele Ararat confirma din nou autenticitatea Bibliei

Muntele  Ararat
Biblia relateaza ca acum 4400 ani, Dumnezeu a trimis un potop mondial pe pământ și a avut un om pe nume Noe pe care l-a insarcinat sa construiasca o barcă mare ( arca ) pentru a-si salva familia sa și animalele . Dumnezeu i-a dat lui Noe dimensiunile exacte  de constructie pentru  Arca din două motive : 1 ) Evident Noe nu putea ști cât de mare trebuie să fie ca să dețină toate animalele ( fără îndoială exemplare mici , tinere ) , și mai important pentru noi, al doilea motiv 2 ) astfel încât generațiile viitoare care au descoperit Arca sa poata  verifica măsurătorile , astfel încât să știe că este una și aceeași barcă .
Mulți oameni cred că Arca lui Noe ar trebui să fie pe Mt . Ararat din estul Turciei , și mulți s-au uitat acolo de-a lungul anilor , deoarece ei cred că Biblia indica acel munte . Dar o face într-adevăr ? Să aruncăm o privire la versetul din Biblie în cauză :
…arca sa oprit pe munții Ararat . ”
Ararat este numele armean nou a denumirii Urartu din Tora ebraică scrisa de Moise ( c. 1406-1446 î.Hr. ), care a inclus doar consoanele ” RRT ” . Cu toate acestea , traducătorii Bibliei înlocuit ” RRT ” cu numele de mai târziu , ” Ararat ” sau ” Armenia „. Asirienii au scris despre luptele împotriva triburilor Urartian din secolul al XIII-lea până în secolul al șaselea î.Hr., când Urartu a fost distrus de mezi . Numele Urartu apoi a dispărut din istorie ( până arheologii l-au re- descoperit în 1800 ) și a fost înlocuit de Ararat și Armenia în apropiere, precum și în engleză, traduceri ale Bibliei , hărți , etc. Așa cum istoria a continuat în primul și al doilea mileniu AD , muntele a devenit cunoscut sub numele de Ararat și regiunea ca Armenia . Mulți oameni cred că Muntele Ararat este locul unde Arca lui Noe a aterizat , dar Biblia nu menționează acest lucru . Ea pur și simplu spune că barca a aterizat în munții Urartian , din care există sute , deși Ararat este cea mai mare și este singura cu un capac de gheață permanent , care are o dimensiune de aproximativ 17 de kilometri pătrați. Deoarece Muntele Ararat este cea mai mare locație în Urartu , unii oameni din istoria recentă au sărit la concluzia că acesta a fost locul de debarcare și s-a promovat acest concept ca o tradiție regională . Este foarte posibil ca , la momentul debarcării din arca , Mt . Ararat sa fi fost încă un vulcan mic . Mulți oameni cred că Arca lui Noe ar trebui să fie pe Mt . Ararat din estul Turciei , și mulți s-au uitat acolo de-a lungul anilor , deoarece ei cred că Biblia spune despre acel munte . Dar o face într-adevăr ? Să aruncăm o privire la versetul din Biblie în cauză :
Arca din istorie
În timpul lui Flavius ​​Josephus „(1-lea d.Hr.), Arca lui Noe a fost bine cunoscuta, pentru că o menționează în Antichitățile evreilor. Faimosul istoric evreu a declarat, „rămășițele sale sunt prezentate acolo de locuitori chiar pana in această zi.” El il citează pe Berosus caldeeanul, C. 290 î.Hr., care a indicat ca turiștii ar avea piese de origine ale chivotului pentru a face farmece, „Se spune că există încă o parte din această navă în Armenia, la muntele Cordyaeans, și că unii oameni transporta  bucăți de bitum, pe care le iau și le  folosesc mai ales, ca amulete pentru evitarea ghinonului. „Aceste observații au tendința să indice ca poziția ei nu ar fi într-o zonă inaccesibilă. La un moment dat, chivotul a fost acoperit de un noroi și un flux de lavă care a provocat generațiile viitoare să-i piardă locația.
Descoperirea din 1948
O parte a arcai lui Noe a fost descoperita la mijlocul lunii mai a anului 1948 de către un baiat kurd, cioban localnic pe nume Reshit Sarihan, care trăiește si astazi (septembrie 2000), în satul üzengili (numit anterior „Nasar”, dar s-a schimbat  in üzengili după ce chivotul a fost descoperit . – Oamenii ar trebui să ia act de faptul că „Nisir” a fost numele babilonian pentru orașului lui Noe). Precipitatiile abundente din luna mai a anului 1948, combinate cu trei cutremure notabile, au expus arca de la colaps,prinsa in noroi de aproape 2000 ani, in picioare.
Obiectele care conțin desene impregnate și gravuri referitoare la  inundații au fost găsite lângă formarea Durupinar (Shea octombrie 1998) și inscripții mari au fost descoperite pe structura în sine (Patt, mai 2001).
Vedere aeriana care este printre primele luate la unsprezece ani după descoperire în 1959, și arată eroziuni foarte puține, cu forma corpului intact.
Revista LIFE 1960- Vedere aeriana, se vede un contur in forma de barca, in centrul pantei formata din alunecari de teren, la doar 25 de mile de granita cu Rusia. Alunecarile de teren sunt de origine recenta, ar fi putut aduce noroi gros si bolovani pe langa forma ciudata. Aceasta fotografie a fost realizata de catre un avion de survolare areala de la inaltimea de 10,000 de ft. 3048 de metri.
Este Potopul lui Noe doar o poveste ?
Sute de grupuri tribale sunt răspândite pe tot globul . Tradițiile lor orale și legendele au fost transmise de la stramosii lor prin generații . Una dintre legende este foarte frecventa în rândul triburilor , ca aceasta din Noua Guinee :
” Odata ce un mare potop a venit , care a acoperit întregul pământ și șters toată lumea de pe pământ cu excepția strămoșii poporului BIAMI . Acesti stramosi urcat în copacul Gobia,care are coaja din care se fac șiruri pentru saci de coarde . Ei au luat în copac uneltele de plantare pentru culturile lor , toate animalele lor , câinii lor și porcii și totul  necesar pentru viață . In timp ce apele s-au ridicat de pe fața pământului poporul s-a urcat tot mai sus in copac . Ei s-au aflat în condiții de siguranță în ramurile acestui copac pentru că pomul a crescut deasupra apelor cand apele s-au ridicat . Când apele au scăzut pe suprafața întregului pământ , oamenii au reușit să coboare din copac . Terenul a fost foarte noroios , dar în cele din urmă au plantat culturile lor și animalele lor au început să se reproducă . S-au mutat departe de copac și a început să repopuleze pământul . Cei care au coborât din copac au fost strămoșii Samos , a Kubos ,Gobasis , șiToro . „
On scriere antica  clasica chineza , numit Hikking , spune povestea lui Fuhi , pe care chinezii il considera a fi tatăl a civilizației lor . Acesta scriere povesteste ca Fuhi , soția lui , trei fii și trei fiice , a scăpat unui mare potop . El și familia sa au fost singurii oameni rămași în viață pe pământ . Dupa marele potop au repopulat lumea . Un templu antic în China are o pictura murala care arată vasului Fuhi în apele  inundațiilor furioase . Delfinii înoata în jurul barcii și un porumbel cu o ramură de măslin în cioc zboară spre ea .
Peste 270 de triburi au fost documentate a fi sustinatoarele ideii că toată lumea a fost candva inundata de apa . Aici este povestea  tribului Greenlander din Canada :

” Lumea o data s-a răsturnat . Unii oameni s-au transformat în spirite de foc , toate celelalte s-au înecat , in afara de unul . Ulterior ,supraviețuitorul a lovit solul cu bastonul , o femeie a apărut afară , astfel au repopulat  lumea . Dovada inundațiilor se găsește sub formă de fosile marine pe munții înalți . ”

( Fosilele de creaturi ale oceanului în munți vor fi explicate în Capitolul 9 . ) Detaliile temei de bază ale inundațiilor variază de la trib la trib , dar, evident , aceasta poveste a fost transmisa din strămoși care au cunoștință de același eveniment cataclismic , un potop de apă fără precedent în istoria omenirii.Vechii asirieni povesteau astfel acest potop :

” Zeii ( ingerii cazuti) , condusi de Enlil , au fost de acord să curețe pământul de o umanitate suprapopulată ( insa din cauza lor a curatat D-zeu lumea- vezi Cartea lui Enoh) , dar Utnapishtim a fost avertizat de către zeul Ea într-un vis . El și niste meșteșugari au construit o barcă mare ( un acru în domeniu , șapte punți ), într- o săptămână . A încărcat apoi cu familia sa , meșteșugarii și ” sămânța tuturor creaturilor vii ” . Apele din abis s-au ridicat , și au luat cu asalt pamantul timp de șase zile . Chiar și zeii s-au speriat de furia inundației . Văzând toate persoanele ucise , zeii s-au pocăit și au plâns . Apele au acoperit totul , in afara partii de sus a muntelui Nisur , unde a aterizat barca . Șapte zile mai târziu , Utnapishtim a lansat un porumbel , dar a revenit negasind nicăieri în altă parte  pamant . A trimis apoi o vrabie , care , de asemenea, s-a întors , și apoi un corb , care nu sa mai întors . Astfel, el știa că apele s-au retras suficient pentru oamenii să apară . Utnapishtim a făcut un sacrificiu pentru zei. „
Nicio alta legenda nu a patruns in toate triburile din lume cum s-a intamplat cu Marele Potop . În Africa , pigmeii ( Africa Centrală ) ,Kikuyu ( Kenya ) ,Yoruba ( Nigeria sud-vest ) ,Mandingo ( Coasta de Fildeș ) și Kwaya ( lângă Lacul Victoria ) , aveau printre alte povestiri similare Bibliei cunoștințe ancestrale despre Marele Potop . În America de Nord ,eschimosii si Innuitii ( Alaska ) ,Yakima ( Washington de stat ) ,Chippewa ( Marile Lacuri ) , și Choctaw ( sud-estul SUA ) , aveau printre altele, conștiința generațiilor despre un potop global .
În Asia ,Kamchadale ( Siberia ) ,Bahnar ( Cochin China ) și Miatso ( sudul Chinei ) ,Chingpa ( Birmania ) , și Andaman ( Golful Bengal ) , printre altele , știu prin tradiție orală despre un eveniment cataclismic cu inundații . În Europa , grecii antici , germanii , celtii , vikingii  și galezii , printre altele , au luat act de potop în scrierile lor . În America Centrală și de Sud ,Yaqui ( nordul Mexicului ) ,Nahua ( centrul Mexicului ) ,Maya ( Guatemala ) ,Ipurina ( partea superioara a Amazonului ) , și Coroado ( sudul Braziliei ) , printre altele , vorbesc de un potop mondial în istoriile lor vechi.
În insulele din Pacific și Australia ,Kabadi ( Noua Guinee ) ,maori ( Noua Zeelandă ) ,Mangaia ( Insulele Cook ) ,Gumaidj ( nordul Australiei ) , și Hawaii polineziene , printre altele , relateaza despre mari inundații . În Orientul Mijlociu , zoroastrienilor ( Iran ) ,egipteni,babilonieni ( Irak ) , Hetiți vechi ( Turcia ) , și al Evreilor ( Israel ) , printre altele , au amintiri despre un potop catastrofal istoric .
Povestirea ebraică în Biblie ( Geneza 6,7,8 ) din această lume despre celebrul potop este cea mai cunoscuta : Dumnezeu a fost nemulțumit cu omenirea, se amestecase cu ingerii cazuti, ADN-ul nu mai era pur, pacatele si degenerarile erau in faza avansata, inchinarea se facea exact la zeii opusi Lui, astfel încât El a inundat pământul , omorând tot ce nu era pe Arca lui Noe. Apele au inundat pământul timp de 150 de zile , apoi au început să se diminueze . Arca a aterizat în munții Ararat ( estul Turciei ) , apoi , Noe a trimis un corb care nu sa mai întors . Dupa care a trimis un porumbel care a revenit cu o crenguță de măslin . În următoarea săptămână, el a trimis porumbelul afară din nou, nu s-a mai întors , deci Noe s-a gândit că era timpul să debarce de pe Arca.
Tribul Michoacan din Mexic are o legendă cu inundații similare :
” Când apele potopului au început să crească , un om numit Tezpi a intrat într-un vas mare , ținând cu el soția și copiii și diverse semințe
și animale . Când apele s-au redus , omul a trimis un vultur , dar pasărea a găsit o mulțime de cadavre pentru a le mânca și nu sa mai întors . Alte păsări de asemenea, au zburat departe și nu s-au mai întors . În cele din urmă , el a trimis o pasare colibri , care a revenit cu o creangă verde în cioc . „
A percepe povestea potopului biblic ca fantezie inseamna a numi strămoșii acestor triburi mincinoși . Orice om de stiinta sau politic are o dilemă reală aici . Se pare ca este  extrem de improbabil ca grupurile de oameni dispersate din întreaga lume , cu nici un interes în copierea moștenirii celuilalt , sa preia  legende similare despre o distrugere la nivel mondial cu apă , cu excepția, desigur , sa luam in considerare ca aceste triburi sa relateaze de fapt un eveniment istoric .

Exista sute de dovezi ca arca lui Noe de pe muntele Ararat este reala, sute de oameni, in special bastinasi ai locului si ciobani au avut acces la ea, ea este pazita de armata ruseasca si cea turceasca,pana si Bush a vazut-o.Locatia este bine pazita atat de armata rusa cat si de armata turca. Va dati seama ca daca s-ar da o astfel de stire oficial publicitatii, s-ar demola toate religiile si credintele false care contravin Bibliei….

De-a lungul timpului, arheologii şi pasionaţii de istorie şi Biblie au căutat rămăşiţele renumitei arce a lui Noe. Acum, cei mai mulţi specialişti au admis că au fost găsită.

Potrivit cotidianului rus Pravda, în Biblie scrie că Arca s-a poticnit undeva în Munţii Ararat, iar de-a lungul timpului, curioşi sau experţi au căutat tămăşiţele acesteia.
În 1960, Lihan Durupinar, căpitanul armatei turce a făcut nişte poze în vârful muntelui Ararat, unde a observat o formă ciudată. Atunci s-a spus pentru prima dată că ar fi vorba despre Arcă.
În acelaşi an, doctorul american Ron Wyatt, pasionat de arheologie, a auzit despre descoperirea lui Lihan şi şi-a propus să găsească Arca. El a plecat 17 ani mai târziu într-o expediţie alături de fii săi, după ce a întâmpinat multe probleme din partea autorităţilor.
Ei au găsit mai multe bucăţi fosilizate, despre care au spus că ar face parte din Arca lui Noe. În 1979, după cutremurul din Turcia, s-a întors, dar nu a obţinut autorizaţie să deschidă în sit arheologic, astfel încât a continuat expediţia pe cont propriu, iar într-un final a găsit ceea ce a crezut că e Arca. În 1984, a găsit bucăţi de metal, despre care a spus, la fel, că fac parte din vasul biblic. În decembrie 1986, mai mulţi cercetători ruşi au analizat obiectele găsite de Ron Wyatt şi au confirmat că este vorba despre Arca lui Noe. Alţii au respins teoria, spunând că rămăşiţele nu au fost găsite sau chiar că nu a existat aşa ceva. Recent, mai mulţi specialişti au reconfirmat faptul că descoperirea este veridică, în ciuda faptului că mai există, încă, sceptici.
Un grup de exploratori chinezi şi turci a anunţat luni că a găsit ramaştele legendarei Arce a lui Noe, la o înălţime de circa 4.000 de metri, pe Muntele Ararat din estul Turciei, relatează AFP.
Grupul de cercetărori care a făcut descoperirea susţine că, în urma testării cu carbon, s-a dovedit că rămăşiţele au o vechime de 4.800 de ani, adică perioada în care se presupune că Arca lui Noe s-a aflat pe mare, transmite Fox News.
„Semnificaţia acestei descoperiri este că, pentru prima oară în istorie, găsirea Arcei lui Noe este bine documentată şi dezvăluită întregii populaţii”, susţine Gerrit Aalten, un cercetător olandez. Citând mai multe detalii ce corespund cu descrierile istorice ale corabiei, Aalten este de părere că aceasta este o descoperire argeologică legitimă. „Există numeroase dovezi solide care atestă că structura de lemn găsită pe Muntele Ararat este legendara Arcă a lui Noe”, a adăugat olandezul.
Structura corabiei conţinea mai multe compartimente, unele separate prin grinzi din lemn, unde se crede că erau ţinute animalele. Ipoteza că zona în care s-a făcut descoperirea ar fi fost locuită a fost exclusă, întrucât nu au fost găsite dovezi ale prezenţei umane, la o înălţime de peste 3.500 de metri.
Unul dintre membrii echipei de cercetători a relatat: „În octombrie 2008, am urcat pe munte cu echipa turcă. La peste 4.000 de metri altitudine, am văzut o structură construită din lemn. Fiecare scţndură avea aproximativ 8 centimetri lăţime. Am văzut, de asemenea, penele de fixare, ce reprezintă dovada construirii antice, când cuiele de metal nu existau. Am mers cam 100 de metri şi am văzut fragmente de lemn, încastrate într-un gheţar. Am analizat împrejurimile şi am constatat că structura de lemn era acoperită de gheaţă şi roci vulcanice”.
Pe de altă parte însă, cercetătorii care au studiat împrejurimile regiunii zeci de ani, sunt rezervaţi în ceea ce priveşte originile rămăşiţelor.
„Este necesar ca situaţia să fie scoasă din context pentru a ajunge la o concluzie plauzibilă, iar ei nici măcar nu lucrează prea mult cu Biblia”, a spus arheologul Paul Zimansky. El aminiteşte că în Biblie se arată faptul că muntele Ararat reprezintă locul în care s-a oprit arca.
Conform Bibliei, Dumnezeu ar fi declanşat potopul pentru a elimina nedreptatea de pe Pământ şi i-a cerut lui Noe să construiască o arcă pe care să aducă două exemplare din fiecare specie. După potop, arca a rămas pe vârful unui munte, despre care cercetătorii cred că este muntele Ararat, cel mai înart vârf din regiune.

Biblia citează munții Ararat, Armenia de azi. În jurnalul călătoriei sale spre China, în 1271, Marco Polo nota că în centrul Armeniei Superioare se află un munte înalt, sub forma unui cub sau a unei cupe, pe care se spune că s-ar fi oprit arca lui Noe.

Marco Polo în jurnalul său continuă cu descrierea muntelui care prezenta zăpadă groasă, încât pe tot parcursul anului nimeni nu putea urca până în vârf.  În secolul al XX lea s-a observat de câteva ori arca de pe muntele Ararat, deși niciodată suficient de documentat spre a-i satisface pe sceptici.

Potrivit unei mărturii, în timpul unui dezgheț puternic, în vara lui 1916, un ofițer al aviației țariste ar fi observat un lac pe jumătate înghețat, într-o crevasă de pe povârnișul muntelui Ararat. Pilotul rus zbura la mică înălțime, pentru a spiona mișcările trupelor turcești. Apropiindu-se de lac, a văzut jumătate din carena corabiei, ivindu-se la suprafața apei. A raportat acest lucru comandantului său și acesta a zburat, la rândul său, deasupra sitului. Crezând că era vorba de arca lui Noe, perfect conservată, deoarece fusese încastrată în ghețuri în cea mai mare parte a anului, comandantul a trimis un raport țarului, la Sankt Petersburg.
Suveranul a trimis pe munte o echipă de ingineri, care au ajuns după aproape o lună la locul indicat. Se spune că ar fi fost făcute măsurători și fotografii, dar niciuna dintre acestea nu a apărut în documente oficiale.

Unele surse afirmă că fotografiile ar fi fost trimise printr-un curier, țarului Nicolae al II-lea, dar nu au ajuns niciodată la acesta.
Rezultatele investigației n-au fost făcute niciodată publice. Potrivit unei alte relatări, aviația turcă ar fi efectuat un survol aerian al regiunii Ararat, în 1959. O fotografie a relevat conturul unei corăbii, pe una din pantele muntelui Ararat.

O altă presupusă observație aeriană a fost efectuată în 1960. Un pilot militar turc și un ofițer de legătură au raportat existența unei barje dreptunghiulare, la circa 4200 metri altitudine. O fotografie făcută în 1972 de Earth Research Technical Satellite a dezvăluit o anomalie existentă la 4200 metri înălțime, pe Ararat. Era vorba despre un obiect uriaș, având dimensiuni apropiate de cele ale arcei. Existența fotografiei este pusă în discuție.Chiar dacă ea se află în arhivele vreunei agenții federale americane, nu a atras, se pare, suficientă atenție încât să se considere că necesită un studiu mai amănunțit.

 

sursa: cocoon.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Curiozitati

Mergi la Sus

Politica cookies Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate