Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Strategia Google împotriva terorismului

in Evenimente/Stiri online

Mediul online reprezintă principalul canal prin care organizația teroristă Stat Islamic distribuie propagandă în scopul recrutării de noi adepți. Pentru a stopa fenomenul, Google a decis implementarea unei strategii de redirecționare a utilizatorilor interesați de doctrina islamistă către canale online unde sunt promovate clipuri antiterorism.

Programul se numește ”Redirect Method” și nu urmărește identificarea sau găsirea persoanelor interesate de convingerile jihadiste, ci doar să le schimbe acestora viziunea asupra terorismului prin imagini care demonstrează efectele negative produse de terorism asupra umanității.

Astfel, Jigsaw, incubatorul tech al companiei Goggle, va fi cel responsabil să identifice cele mai populare cuvinte și expresii referitoare la terorism care sunt introduse în motorul de căutare, urmând ca rezultatele căutării să fie legate de reclame și link-uri cu trimitere directă către clipuri anti-ISIS.

Potrivit unui proiect pilot asemănător, lansat de Google pentru a testa Redirect Method, într-o perioadă de aproximativ două luni peste 300.000 de utilizatori online interesați de doctrina islamistă au fost redirecționați către clipuri antiterorism.

sursa foto: ProTv

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate