Frunzele de patrunjel servesc ca decor in multe feluri de mancare si salate, dar pot adauga si un plus de gust. In medicina populara este utilizat sucul de patrunjel, care, datorita compozitiei sale bogate si concentrate, ajuta la tratarea multor boli.
Sucul este util pentru persoanele care duc un stil de viata sedentar. Este de mult timp dovedit faptul ca lipsa de activitate fizica creste riscul de formare a cheagurilor de sange, iar sucul de patrunjel este este o metoda de prevenire a formarii lor.
Datorita concentratiei mari de antioxidanti, consumul regulat de suc de radacini de patrunjel, previne imbatranirea prematura si protejeaza celulele de la stresul oxidativ cauzat de atacul constant de radicali liberi.
De asemenea, sucul de radacina de patrunjel este un puternic profilactic impotriva cancerului, infarct miocardic si accident vascular cerebral, fiind si un remediu dovedit pentru hidropizie. Acest suc ajuta la vindecarea sistemului genito-urinar si dizolvarea pietrelor de origine diferita in organism.
Utilizarea sistematica a sucului de radacini de patrunjel ajuta la stimularea sistemului imunitar pentru a preveni deficienta de vitamine, intinereste corpul dupa o boala grava sau interventii chirurgicale.
Sursa: bewoman.ro