Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Sucul de rostopască, remediu pentru îndepărtarea negilor!

in Sanatate

Se foloseste intreaga planta, inclusiv radacina. Rostopasca se scoate din pamant si se usuca in perioada de inflorire. Aceasta planta este folosita rareori in infuzii ca atare, de obicei se amesteca si cu alte plante precum papadia si tumericul. Extractul uscat de rostopasca este conditionat in capsule, iar sucul portocaliu se foloseste proaspat. Planta contine compusi activi, alcaloizi. Cel mai important si mai raspandit este protopina, un antispastic. Radacina mai contine chelidonina, alt alcaloid antispastic care scade si tensiunea arteriala. In plus, rostopasca contine acizi organici si carotenoizi.

In medicina traditionala asiatica, rostopasca este folosita pentru calmarea sistemului nervos. Sucul este un remediu traditional pentru indepartarea negilor. Azi, planta este prescrisa din ce in ce mai frecvent pentru afectiuni hepatice. Actiunea antispastica a plantei poate usura spasmele sistemului digestiv superior si alte probleme digestive. Rostopasca actioneaza impotriva bacteriilor si a virusurilor. In 2002, cercetatorii coreeni au lansat posibilitatea ca aceasta planta sa fie folosita ca agent anticanceros. Studii in vitro sugereaza ca rostopasca ar putea avea un rol important in tratamentul bolilor sistemului nervos. Planta este un analgezic si sedativ usor, dar poate fi utila in tratarea durerilor reumatice.

Preparare si dozaj: preparatele din rostopasca trebuie administrate intern doar cu avizul unui specialist in medicina plantelor. In tratamentul afectiunilor pielii precum negii, herpesul si eczemele se foloseste suc proaspat. Aplicati pe zona afectata de 1-3 ori pe zi.

loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Latest from Sanatate

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul si ai dat LIKE? Inchide aici
Mergi la Sus

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate
Designed by Dianys Media Solutions - realizare site web - creare site web