SURPRIZA! Victor Ponta modifica declaratia de avere la doar câteva zile de la chemarea sa la DNA

in Politic

Premierul Victor Ponta şi-a trecut, în premieră, vila de la Cornu pe care o deţine împreună cu soţia sa, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, şi a donat casa de vacanţă din Baia de Fier, judeţul Gorj. Modificările făcute de premier vin doar la zece zile de la punerea sa sub învinuire de către DNA.

ponta-daciana-1-iunie

Noua declaraţie de avere a premierului Victor Ponta este prima în care a trecut şi bunurile şi conturile soţiei sale Daciana Sârbu, după ce anul trecut PNL l-a reclamat la ANI. În declaraţia de avere, Ponta precizează că a vândut două apartamente la sfârşitul lunii mai, încasând 150.000 de euro, a donat o casă de vacanţă, iar pentru un apartament a făcut un contract de schimb, valoarea imobilului fiind de 143.050 euro. În schimb, premierul a semnat un antecontract de vânzare-cumpărarea imobil, care apare cu promisiune de cumpărare şi valoare de 200.000 de euro, în timp ce Daciana Sârbu a donat firmei sale D&C Sweetis 65.000 lei în 2014 şi 83.000 lei în 2015. Soţia premierului a mai făcută încă o donaţie în valoare de 50.000 de euro, fără a face cunoscut beneficiarul.

O altă modifcare faţă de precedenta declaraţie de avere, depusă în 2012 la Parlament, este accea că Ponta a cedat un contract de leasing financiar în valoare de 5.000 de euro către SC Conexiuni Professional Service SRL. Ponta a semnat un antecontract de vânzare cumpărare imobil, cu promisiune de cumpărare, în valoare de 200.000 euro.  Daciana Sârbu a încheiat cu BCR un contract de leasing în valoare de 34.500 euro, pentru perioada 2013 – 2015.

Europarlamentarul PSD a acordat şi două împrumuturi către propria sa firmă „D&C Sweets”: în 2014, cu 65.625 lei, iar în 2015 ,cu 83.000 lei. Daciana Sârbu a făcut şi o donaţie de 50.000 de euro, fără să nominalizeze beneficiarul.  În plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, liberalii au semnalat faptul că premierul Victor Ponta, deputat PSD şi candidat la alegerile prezidenţiale, precum şi soţia sa, europarlamentarul PSD, Daciana Sârbu, nu şi-au trecut în declaraţiile de avere proprietăţile deţinute de celălalt, aşa cum cere legislaţia în vigoare.

Conform legislaţiei în domeniu şi conform „Ghidului de completare a declaraţiilor de avere”, din ziua în care s-au căsătorit cei doi au obligaţia să menţioneze în declaraţiile de avere imobilele şi terenurile celuilalt. PNL spunea că Ponta şi soţia sa încalcă legislaţia încă din 2012, de la ultima declaraţie de avere actualizată, însă ANI nu a avut nicio reacţie.

Anul trecut, premierul Victor Ponta a dobândit un venit anual de 74.208 de lei pentru exercitarea funcţiei de şef al Guvernului. Soţia sa, Daciana Sârbu, a încasat de la Parlamentul European un venit de 74.408 euro.

Citeste mai mult: adev.ro/nq5gu1

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.