Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Tanti Anica, la 107 ani: „Tai singură lemne și mă urc pe scaun să iau mămăliga de pe sobă!”

in Spiritualitate

Are mai mulţi ani decât o arată numărul de la poarta ei. 107 ani, iar ea locuieşte la numărul 104. Aşa îi place unei bătrâne din judeţul Neamţ să spună.

PC107709

SURSA FOTO: RAZVANANTON.RO

Şi partea bună e că femeia nic nu pare să simtă vârsta. Se ţine atât de bine că n-are nevoie de niciun ajutor în gospodărie. Iată la ce se pricepe cel mai bine şi care ar putea fi secretul unei vieţi atât de lungi.

Dacă ar putea alege, tanti Anica n-ar mai vrea înainte, ci înapoi. Ar vrea să fie din nou tânără. Şi în putere. Deşi cu asta nu prea are probleme

Se mişcă greu, dar face destulă treabă. Singură taie lemne, hrăneşte găinile şi urcă pe scaun ca să ia mămăliga de pe sobă. Şi n-are niciun pont miraculos pentru cei 107 ani ai ei. A băut numai apă din fântână şi niciodată nu şi-a calculat caloriile la masă. Tanti Anica a făcut mari 7 copii şi are 25 de nepoţi şi strănepoţi. Deşi nu mai are cea mai bună memorie când vine vorba de vârstele lor, i-ar recunoaşte pe toţi dintr-o mie.

Femeia este una dintre cele mai în vârstă persoane din ţară. S-a născut şi a crescut în acelaşi sat, acolo s-a îndrăgostit şi tot acolo şi-a cumpărat locul de veci. Doar aşa, preventiv. Odată, câţiva indivizi au mers să fure din casa bătrânei. O credeau neputincioasă, dar nu le-a ieşit planul. Femeia i-a pus mai întâi pe jar şi abia apoi a fugit la vecini. Când îşi termină toată treaba, tanti Anica se aşază liniştită pe pat şi aşteaptă cu urechile ciulite scârţâitul porţii. Să vină un nepot, un copil, cei care îi aduc bucuriile.

VEZI VIDEO AICI

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate