Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ţara care nu a participat la niciun război în istoria sa este una dintre cele mai înarmate din lume

in Extern

Această ţără se află pe locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul proprietarilor de arme, serviciul militar este obligatoriu, dar nu a participat niciodată la un război.

Elveţia se situează pe locul trei în lume în ceea ce priveşte numărul proprietarilor de arme, estimându-se că există 3,4 milioane de arme la o populaţie de aproximativ 8 milioane de oameni. Elveţia este depăşită doar de Statele Unite ale Americii, cu 89 de arme la suta de locuitori şi de Yemen, cu 55 de arme la suta de locuitori.

 Una dintre explicaţii ar fi aceea că Elveţia are un sistem militar naţional aparte, care se bazează mai mult pe “miliţiile” cetăţeneşti. Oricare bărbat elveţian între 18 şi 34 de ani efectuază un stagiu militar obligatoriu şi are dreptul să deţină o armă de asalt sau un pistol, la el acasă, pentru a fi astfel pregătit să îşi apere ţara.

Istoricii elveţieni cred că tocmai acest sistem ar fi descurajat Germania nazistă să invadeze Elveţia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Elveţienii s-au pronunţat într-un referendum, anul acesta, în favoarea menţinerii stagiului militar obligatoriu, circa 73% dintre ei respingînd propunerea organizaţiei pacifiste „Pentru o Elveţie fără armată” (GSsA) ca serviciul militar obligatoriu să fie eliminat şi să se creeze o armată alcătuită din voluntari sau din militari profesionişti.

Numărul deceselor cauzate de arme de foc în Ţara Cantoanelor este de trei la 100.000 de locuitori, destul de mic comparativ cu cel din SUA unde, potrivit statisticilor, este de 10,3 la 100.000 de locuitori.  În Europa, Elveţia este a doua ţară, după Finlanda, cu cele mai multe decese cauzate de armele de foc.

50

Sursa: capital.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate