Templul de la Sinca Veche

in Turism

Numeroase persoane cu care am intrat in contact in ultimii ani au amintit de Templul de la Sinca Veche. Fie ca au citit in diverse publicatii, fie ca au fost personal in pelerinaj la acest lacas, aproape toata lumea vorbea de „energii ciudate” sau de „stare deosebita”.

Acesta a fost motivul care m-a determinat, intr-o zi de septembrie, sa vizitez asezamantul despre care auzisem si citisem si eu atatea lucruri.

In localitatea Sinca Veche se poate ajunge usor cu masina, localitatea fiind amplasata la cativa kilometri de localitatea Persani, pe DN 68, intre localitatile Brasov si Fagaras. Templul se afla la circa doi kilometri de localitatea Sinca Veche – toti localnicii cunoscand drumul si putand sa va ofere indrumarile necesare.

Am ajuns la o cruce mare si simpla, din beton, care indica inceputul drumului pe dealul in care se afla acest asezamant.

a

Cateva minute de mers prin padure…

b

si iata-ne ajunsi la locasul despre care auzisem vorbindu-se atat!

Senzatia era de pace si calm interior – total diferita de starea de stress pe care o aveam in oras. In plus, se poate observa faptul ca in aceasta zona vegetatia este mult mai abundenta iar padurea este foarte deasa. Am tras concluzia ca in acest loc se afla un put energetic pozitiv – nu intamplator aici fiind construit si acest lacas.

Am patruns in prima camera a asezamantului – aceasta fiind o incapere relativ mare, cu bolta, al carei tavan a fost scobit, astfel incat, la un anumit moment al zilei, razele soarelui sa patrunda si sa lumineze podeaua.

c

Asemanarea cu o biserica, in a carei clopotnita poti privi fara retineri, este izbitoare.

A doua incapare, de dimensiuni mai mici, adaposteste si altarul acestui lacas. Simbolurile Yin-Yang precum si Steaua lui David in 6 colturi ne conduc cu gandul la ritualuri de magie (alba-neagra) facute in acesta camera.

d

Cea de-a treia incapere ofera suficient de mult spatiu pentru meditatii si relaxare.

Am ocolit dealul in care este sapat acest lacas si mi s-a parut foarte interesant faptul ca, in unele locuri aveam senzatia ca in subteran mai exista una sau mai multe cavitati. De altfel aceasi senzatie am avut-o si in cele trei camere. Sub Templu este gol!

Satenii din Sinca Veche spun ca in jurul Templului si in Templu au gasit cristale de cuart si ca tot aici, de-a lungul timpului, au avut loc vindecari miraculoase.

Sedinta mea de meditatie in acest sanctuar al pacii si al linistii a fost intrerupta brusc de o viziune – aparitia in dreapta mea a unui lup alb…

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.