Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Teroarea din Alep continuă cu bombe chimice. ”Unde sunt teroriştii? Sunt civili. Îl aveam numai pe Dumnezeu”

in Evenimente/Extern/Stiri online

Cel puţin 80 de oameni au ajuns la spital cu probleme respiratorii în Siria după ceea ce martorii spun că ar fi fost un nou atac cu arme chimice lansat de trupele fidele lui Bashar al Assad. Bombardamentul a avut loc ieri în apropiere de oraşul Alep.

Guvernul sirian nu a comentat incidentul, dar în repetate rânduri a negat că ar folosi arme chimice împotriva propriei populaţii. Bombele au fost aruncate din elicoptere în estul oraşului Alep, care se află sub controlul rebelilor sirieni. Localnicii spun că acestea nu au explodat, dar au răspândit un miros ciudat şi iritant.
„Am avut o mulţime de cazuri de sufocare, mulţi copii au fost afectaţi. Această zonă este plină de civili. Nu sunt garnizoane militare aici”.

Zeci de oameni au ajuns la spital unde au fost trataţi pentru probleme respiratorii. În imaginile filmate la scurt timp după atac se văd, pe tărgi, copii şi adulţi laolaltă care sunt spălaţi de asistenţi pentru înlăturarea urmelor de chimicale de pe trup.
„Sunt în jur de 50 de copii. Fratele meu mai mic a căzut la pământ şi se sufoca. Ne-au spus să ne acoperim faţa cu prosoape umede”.

Medicii din Alep bănuiesc că în atac au fost folosite bombe cu clor.
„Unde sunt teroriştii? Sunt ăştia terorişti? Sunt civili. Toate s-au sufocat de la clor, nu au fost ucise, s-au sufocat. Îl aveam numai pe Dumnezeu. Nimeni nu este în siguranţă, oameni şi animale”.

Regimul de la Damasc a negat în repetate rânduri că ar folosi arme chimice pentru a reprima ofensiva rebelilor care vor îndepărtarea de la putere a lui Bashar al Assad. Un raport întocmit de Organizaţia Naţiunilor Unite contrazice însă administraţia siriană.

Anchetatorii ONU spun că forţele regimului Assad au folosit astfel de arme cel puţin de două ori, în aprilie 2014 şi martie 2015, asta deşi conform unei înţelegeri din 2013, Bashar al-Assad a acceptat să renunțe la stocurile de gaz muștar și gaz sarin, care au fost ulterior distruse sub control internațional.

sursa: Digi24

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate