Test de clasa a 8-a! Foarte putini oameni raspund corect! Tu stii raspunsul?

in Diverse

Nicholas Kristof de la New York Times a publicat o noua problema de logica la care numai 7% din americanii de clasa a 8-a au raspuns corect. Raspunsul pare atat de firesc in momentul in care il afli, insa e mai dificil pana atunci.

problema_de_clasa_a_8

„Esti in inchisoare cu doua usi. Una te duce catre libertate, cealalta catre executie. Mai exista doar 2 oameni in incapare, unul spune mereu adevarul, in timp ce celalalt mereu minte. Nu stii care dintre ei minte si care spune adevarul, insa ei stiu asta despre celalalt.

Poti sa pui unuia dintre ei o singura intrebare. Desigur, nu vei sti daca vorbesti cu cel care e mereu sincer sau cu cel mincinos. Asadar, ce intrebare simpla pusa unuia dintre ei iti va permite sa iti dai seama care este usa corecta care iti va permite sa scapi?”

Kristof are si o problema interesanta de matematica la care doar 22% dintre americanii de clasa a 8-a au raspuns corect, scrie yoda.ro.

„O bucata de lemn are 40 de centimetri, este taiata apoi in 3 bucati. Lungimile sunt de 2x-5, x+7 si x+6. Care este lungimea celei mai mari bucati?”

Pentru a putea vede raspunsurile selectati cu mouse-ul textul ce urmeze dupa „Raspuns problema 1:” 

Raspuns problema 1: „Te duci la oricare dintre ei si il intrebi: Daca l-as intreba pe celalalt care este usa corecta, pe care mi-ar arata-o? Si treci prin cealalta usa.

Raspuns problema 2: 15cm.

Citeste mai mult pe RTV.NET:

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*